Gemeente Meerssen


Diefstal kunstwerk uit Proosdijpark Meerssen

Gemeentebestuur looft ¤ 1000 beloning
uit voor de gouden tip

In het weekend van 20-21 november 2009 is het kunstwerk Relatie van de kunstenaar Sjra Schoffelen gestolen uit het Proosdijpark in Meerssen. Het gemeentebestuur looft een beloning van ¤ 1.000,- uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Het gemeentebestuur roept iedereen die verdachte zaken heeft gezien op deze te melden bij de Politie Limburg-Zuid, tel. 0900-8844 of de gemeente Meerssen, tel. 043-3661669.

Het kunstwerk was stevig verankerd in de sokkel en kan niet zijn verwijderd door er aan te duwen of te trekken. De dieven moeten gereedschap hebben gebruikt om het kunstwerk los te maken van de sokkel. Bovendien hebben ze het kunstwerk niet onder hun arm meegenomen, gezien het gewicht. Zij zijn waarschijnlijk met een transportmiddel het park ingereden. De kans is dan ook groot dat de dieven hun werk niet onopgemerkt hebben kunnen uitvoeren.

Het bronzen kunstwerk werd in september 2005 door
gedeputeerde mevrouw Odile Wolfs onthuld ter gelegenheid van een Douzelagecongres in Meerssen. De gemeente
Meerssen heeft het kunstwerk destijds aangekocht voor ¤ 18.500. Het gemeentebestuur ontving hiervoor een subsidie van de Provincie Limburg van ¤ 7.500.