De eerste IT verzekering van Nederland


EINDHOVEN, 20091202 -- Zeker in deze moeilijkere tijden is het van groot belang dat een organisatie haar risico's beheersbaar maakt. Stelregel is dat moeilijk beheersbare risico's, indien mogelijk, verzekerd worden. Met die gedachte heeft het Eindhovense bedrijf Helion IT, als eerste en enige "De IT Verzekering" op de markt gebracht. Doel van deze dienst is de bestuurder van een organisatie in het MKB gerust te stellen door zijn IT en daarmee zijn bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

De toenemende aandacht voor automatisering binnen het MKB zorgt onbewust voor een toename in het risicoprofiel van een onderneming. Bovendien stelt de ondernemer zich daardoor afhankelijk op van kennis en expertise van buiten. Met alle gevolgen van dien. "Automatisering binnen het MKB wordt meer en meer van belang, zeker gezien het feit dat er kostenefficiënter gewerkt moet worden. Tegelijkertijd draagt dat dus bij aan een groter wordende waarde in het kritische proces van een organisatie.", aldus Maurice van Herk, commercieel directeur van Helion IT. "Echter doordat de kennis van deze automatisering niet in de kernactiviteiten en competenties van de organisatie en ondernemer zit, legt zij tevens onbewust strategische keuzes en sturing in handen van derden. Door het vaak technische en complexe karakter van de dienstverlening in het MKB kan dit leiden tot grote bedrijfsrisico's met alle gevolgen van dien", vervolgt van Herk.

Volgens Helion IT zorgt deze trend voor een vergroting van het risicoprofiel van een organisatie in het MKB. Door de eenvoud van "De IT verzekering" is zij overtuigd van het feit dat de ondernemer zich weer kan bezighouden met de sturing van zijn organisatie zonder zich ongerust te hoeven maken over de gevolgen van IT risico's. Van Herk: "De IT verzekering is vergelijkbaar met de bestaande brand- diefstal- en inboedelverzekering, door deze eenvoud is de ondernemer in het MKB in staat zelf de keuzes omtrent automatisering te maken en eenvoudig zijn risico's te beheersen." Voor meer informatie kijk op: www.helionit.nl