Prinses Màxima aanwezig bij Altijd Onderwegprijs voor verbetering situatie zwerfjongeren

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdag 3 december 2009 aanwezig bij de uitreiking van de 5e Altijd Onderwegprijs van de Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) in Rotterdam. De prijs wordt toegekend aan een project dat bijdraagt aan de verbetering van de leefsituatie van zwerfjongeren. De prijswinnaar ontvangt een wisselbeker en een geldbedrag van ¤10.000.

Naast de prijsuitreiking, geeft Prinses Máxima het startsein voor de campagne 'Je hele hebben en houen in een tas'. SZN wil op deze manier aandacht vragen bij de gemeenten voor zwerfjongeren. Het doel van de campagne is gemeenten te motiveren een specifieke aanpak te maken voor de dak- en thuisloze jongeren en hen hierbij zelf te betrekken.

Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) is een landelijke netwerkorganisatie die zich inzet voor de verbetering van de leefsituatie en toekomstperspectief van meer dan 6000 dak- en thuisloze jongeren in Nederland. Deze jongeren, tussen de 15 en 25 jaar oud, hebben naast dakloosheid te kampen met problemen als schulden, verslaving, geen opleiding, geen werk of gebrek aan een sociaal netwerk. De stichting pleit voor passende hulp en begeleiding waardoor de jongeren weer zelfstandig en volwaardig kunnen meedraaien in de maatschappij.

Noot voor redacties (