Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland organiseert internationaal luchtvaartcongres

18 november 2009

De Provincie Noord-Holland organiseert in samenwerking met de Airport Regions Conference (ARC) op 3 en 4 december een internationaal congres op het gebied van leefbaarheid en omgevingskwaliteit in luchthavenregioâs.

Het tweedaagse congres wordt gehouden in het Krasnapolsky hotel te Amsterdam. Gedeputeerde Laila Driessen van de provincie Noord-Holland is een van de sprekers en fungeert twee dagen lang als gastvrouw.

De ARC is een belangenvereniging van 34 deelnemende overheden uit 20 landen en brengt uiteenlopende deskundigheid samen op het gebied van luchtvaart en lokale en regionale beleidsvelden. Het gemeenschappelijke belang is om een balans te vinden tussen de economische voordelen die luchthavens bieden en effecten ervan voor de omgeving.

De Provincie Noord-Holland is mede-oprichter van de ARC en is sinds 2007 een van de trekkers van het ARC-project 'Quality of Life in Airport Regions' (QLAIR) over leefbaarheid en omgevingskwaliteit. Naast de Schipholregio doen de regioâs rondom Barcelona, Londen Gatwick, Frankfurt, Dublin, Warschau, Zaventem en Helsinki mee aan dit project.
Â
De provincie Noord-Holland streeft met het QLAIR project naar eerlijke afspraken op Europees niveau op het gebied van leefbaarheid en omgevingskwaliteit. Het afgelopen jaar is kennis opgedaan op het gebied van informatie en communicatie, grondgeluid, compensatiemogelijkheden en de impact van een nieuw Air Traffic Management-systeem in relatie tot ruimtelijke ordening. De resultaten van deze onderwerpen zullen gepresenteerd worden op de conferentie.

Voor meer informatie over de conferentie, zie de website: www.qlairconference.com.

---