Gemeente Brummen


Vier forumbijeenkomsten op donderdag 3 december

(Oorspronkelijke publicatie datum: 26-11-2009)

Op de agenda van de laatste forumbijeenkomsten van dit jaar staan een groot aantal interessante onderwerpen. Bijvoorbeeld over brandweerzaken, de algemene subsidieverordening en een te houden bestuurskrachtmeting. Er worden op donderdag 3 december 2009 vier fora gehouden: Samenleving, Ruimte, Bestuur en Financiën. U bent van harte welkom om de forumbijeenkomsten bij te wonen en in te spreken of mee te praten.

De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf vrijdagmiddag 27 november hier downloaden. Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Onderwerpen
Om 20.00 uur begint in de oude trouwzaal het forum Ruimte. Dit forum bespreekt onder andere de overdracht van het beheer en onderhoud van fietspaden door de Recreatiegemeenschap Veluwe naar de gemeente Brummen. Ook het intrekken van de route gevaarlijke stoffen komt aan bod. Gelijktijdig begint in de raadzaal het forum Samenleving. De Wet Investeren in jongeren en de nieuwe Algemene subsdieverordening prijken hier op de agenda. Om 21.15 uur start in de raadszaal het forum Bestuur. Drie inhoudelijke onderwerpen staan op de agenda van dit forum, namelijk een kadernota over de regionalisering van de brandweer (getiteld: keuze voor kwaliteit), het houden van een bestuurskrachtmeting en de brandbeveiligingsverordening. Eveneens om 21.15, maar dan in de oude trouwzaal van de villa, begint het forum Financiën. De agendapunt voor dit forum zijn de Afvalstoffenheffing 2010, de Tarieventabel 2010, de Begrafenisrechten 2010 en het Treasurystatuut. De fora die beginnen om 20.00 kennen daarnaast drie vaste agendapunten. Dit zijn de vragenronde, de ingekomen post en de ter kennisname stukken.

Meepraten
Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.

De besluitvormende raadvergadering staat in december gepland op donderdagavond 17 december 2009.