FloraHolland


Criteria veilgroepen Chrysant aangepast per 3 december 2009

FLORAHOLLAND (26 november 2009) - Op 5 november jl. is er een uniform veilschema Chrysant ingevoerd bij FloraHolland aalsmeer en Naaldwijk. Met dit nieuwe veilschema komen Chrysanten zowel bij FloraHolland Aalsmeer als in Naaldwijk op een eenduidige manier in het veilschema te staan en geconcentreerd voor de klok. Het nieuwe veilschema is zo ingericht dat de veiltijden van de veilgroepen zoveel mogelijk gelijktijdig zijn. Op basis van reacties van kwekers en kopers wordt de indeling van de veilgroepen m.i.v. donderdag 3 december op de volgende punten aangepast:


1. bij troschrysanten en pluischrysanten worden alle cultivars met de kleur wit, geel en crème in één veilgroep geveild.
2. de GP-criteria wordt voor alle veilgroepen gelijk: 1 partij per kar.

3. de namen van de veilgroepen `Chr. Tros basis GP' en Chr. Geplozen Basis GP' zijn gewijzigd in Chr. Tros wit/geel GP' en Chr. Geplozen wit/geel GP'.

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het duidelijker is welke cultivars in welke veilgroep geveild worden. Tevens worden hiermee in de veilgroep Chrysant OP alleen partijen geveild met meer partijen per kar. Dit vergroot de overzichtelijkheid tijdens het veilen.

Lees meer over de wijzigingen in de brief die verstuurd is naar alle Chrysanten aanvoerders op Naaldwijk en Aalsmeer.