Gemeente Rotterdam

Gemeenteraadsvergadering op 3 december 2009

Op donderdag 3 december 2009 vergadert de gemeenteraad vanaf 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. De gemeenteraad vergadert dan onder andere over het Verkeersplan binnenstad Rotterdam Citylounge bereikt en het initiatiefvoorstel van Leefbaar Rotterdam Rotterdam: stad van goud. De reactie van het college en de Impuls Stadsburgerschap worden bij de behandeling van het laatste onderwerp meegenomen.

Daarnaast komt het herziene voorstel tot het beschikbaar stellen van 14 miljoen ter aanvulling van het oorspronkelijke strategisch verwervingskrediet en het beschikbaar stellen van 10 miljoen ten behoeve van een nieuw strategisch verwervingskrediet aan de orde. Ook vergadert de raad over het rapport van de Rekenkamer Rotterdam 'Foutmelding in beeld, onderzoek naar ICT-projecten' in Rotterdam en over het voorstel van het presidium met betrekking tot de aanbevelingen uit dit rapport. Verder staat het voorstel over het intrekken van de bevoegdheid van de deelraad van de deelgemeente Prins Alexander op het gebied van de Winkeltijdenwet op de agenda. Dit in verband met de aanwijzing van het Alexandrium-gebied als toeristisch gebied.

De raad neemt ook besluiten over het verlenen van een machtiging aan het hoofd en de teammanagers van de businessunit Juridische Diensten van de Servicedienst Rotterdam om de gemeente te vertegenwoordigen in juridische procedures, het voorstel over het aanwijzen van adressen voor particuliere woningverbetering en het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling Grondbank RZG Zuidplas. Aan de orde komen verder het (hernieuwde) advies van de Algemene
bezwaarschriftencommissies naar aanleiding van een bezwaarschrift in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur en het voorstel van het presidium over een ingebrekestelling overeenkomstig de Wet dwangsom.

De raad neemt daarnaast voorbereidingsbesluiten voor gronden die liggen in het plangebied Ommoord buiten de ring en aan de Charloisse Lagedijk 536, de Strandweg en de Jacques Dutilhweg. En behandelt de vaststelling van de Verordening onroerende-zaakbelastingen 2010, de Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2010, de Verordening bouwleges 2010, de Marktverordening Rotterdam 2008 en de Subsidieverordening Rotterdam 2005.

Live uitzending
De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt.