Gemeente 's-Hertogenbosch

30-11-2009
Weer medewerker gemeente in finale schrijfwedstrijd

Aanstaande donderdag, 3 december, vindt in Den Haag de finale plaats van de landelijke schrijfwedstrijd voor ambtenaren. Minister Verburg reikt de Gouden Veer uit aan de ambtenaar die dit jaar de beste brief of e-mail schreef aan een inwoner. Vijf medewerkers van verschillende overheidsinstanties zijn genomineerd. Zij dingen mee naar de titel `Best schrijvende ambtenaar van 2009'.

Voor het derde jaar op rij is een medewerker van de gemeente 's-Hertogenbosch genomineerd. Floor Hamwijk stuurde een brief in die zij dit jaar aan een inwoner schreef. Deze ging over de mogelijkheid om te exposeren in het Stadskantoor. Gerda van den Boorgaard bracht de wisseltrofee in 2007 naar 's-Hertogenbosch.

De gemeente 's-Hertogenbosch is al enkele jaren actief bezig met het project `Klare Taal.' Bijna alle afdelingen hebben een cursus gevolgd. Medewerkers leren brieven en teksten voor inwoners in eenvoudig Nederlands te schrijven. Om deze kennis in de organisatie te houden, volgen ook nieuwe medewerkers de training. Uit onderzoek blijkt dat inwoners de brieven die in klare taal geschreven zijn beter waarderen dan de brieven die de gemeente voorheen verstuurde.

Meer informatie over de wedstrijd staat op
www.deoverheidschrijftstukkenbeter.nl.