Eerste klus NL DOET voor Burgemeester Jorritsma

01/12/2009 09:29

Oranje Fonds

Burgemeester Jorritsma geeft op 3 december in Almere het startschot voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Samen met de brandweer uit Almere onthult de burgemeester deze nieuwe naam van wat voorheen Make A Difference Day heette. NL DOET roept iedereen op om op 19 of 20 maart 2010 vrijwilligerswerk te doen. NL DOET wordt landelijk ondersteund door het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE.

Lokaal zijn vele partijen actief om van NL DOET een succes te maken. Afgelopen voorjaar, onder de oude naam MADD, deden 50.000 mensen, 125 bedrijven en 135 gemeenten mee. Met z'n allen realiseerden zij ruim 1.500 verschillende klussen bij meer dan 800 organisaties. Een groot aantal van de mensen die in de afgelopen jaren kennis maakten met vrijwilligerswerk tijdens deze dagen, melden zich aan als vaste vrijwilliger. Voor veel sociale organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: 'Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal (bekende) Nederlanders dat zich vrijwillig inzet. Wij zijn erg verheugd dat mevrouw Jorritsma het startschot wil geven voor NL DOET. Ik hoop dat veel gemeenten, ook in 2010, haar voorbeeld volgen. Ook het feit dat Zygila de nieuwe naam om niet heeft bedacht, is een teken dat veel bedrijven en mensen zich graag inzetten voor deze bijzondere actie.'

Vanaf vandaag kunnen sociale organisaties hun klussen aanmelden op www.nldoet.nl. Bingo spelen met ouderen, een opknapbeurt van een clubhuis, een uitje voor bewoners of bestaande vrijwilligers, de moestuin zomerklaar maken, voor alle klussen is plek. Lokale partijen helpen om al deze klussen te koppelen aan groepen collega's, vrienden, sportteams of klasgenoten. NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland.





http://www.nldoet.nl