Uitzendwerk en de conjunctuur; presentatie op 3 dec. 2009 Nieuwspoort

01/12/2009 14:13

ABU

PERSUITNODIGING

ECORYS heeft de instroom van uitzendkrachten sinds 1993 onderzocht en zo de samenstelling en ontwikkelingen van het bestand van ruim 45.000 uitzendkrachten in kaart gebracht. Wat is de rol van uitzendwerk op de arbeidsmarkt? Hoe verandert dit in de tijd en hangt het samen met de werkloosheid? Wat zijn de toekomstige kansen voor 'speciale doelgroepen' op de arbeidsmarkt?

Tijdens de presentatie komen onder andere de volgende vragen aan bod:


- Bestaat er een relatie tussen de omvang van uitzendwerk en de mate van werkloosheid in Nederland?


- Heeft uitzendwerk een voorspellende waarde voor conjuncturele teruggang en opleving?


- Hebben uitzendkrachten sinds de invoering van de wet Flexibiliteit en zekerheid meer of minder werkzekerheid gekregen?


- Wat zijn de kansen voor mensen met een zwakkere positie (doelgroepers) op de arbeidsmarkt die aan de slag willen in crisistijd?


- Wat is de toekomstige verwachting met betrekking tot de werkgelegenheid voor 'doelgroepers'?

De onderzoeksresultaten worden toegelicht door de heer drs. P. (Peter) Donker van Heel, directeur van ECORYS. Het onderzoek wordt becommentarieerd door bijzonder hoogleraar Economie van de Sociale Zekerheid aan de Universiteit van Amsterdam de heer prof. dr. P.R. (Philip) de Jong.

Staatssecretaris mevrouw drs. J. (Jetta) Klijnsma zal vervolgens het rapport in ontvangst nemen van de heer drs. J.A. (Hans) Kamps, voorzitter van de ABU en kroonlid van de SER.





http://www.abu.nl