Gemeente Urk

Overval Kaptijn juweliers in opsporingsprogramma

Kijk a.s. donderdag 3 december naar het opsporingsprogramma Bureau Flevoland op Omroep Flevoland.

Woensdagochtend 18 november, omstreeks 9.10 uur, is Kaptijn juweliers aan de Raadhuisstraat op Urk door vier nog onbekende daders overvallen. Bij de overval is de 61-jarige juwelier zwaar mishandeld. De Technische Recherche en de Recherche van District Noord zijn direct een onderzoek gestart. Ook de wijkagenten op Urk hebben uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Tevens is door de meldkamer een regiobrede sms-alert verstuurd waarin verzocht werd om uit te kijken naar de vluchtauto.

Â

Het onderzoeksteam heeft nog een aantal vragen. Daarom wordt er in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland a.s. donderdag 3 december een oproep gedaan aan mensen die woensdagochtend 18 november mogelijk iets verdachts gezien of gehoord hebben in of nabij Kaptijn juweliers. Ook zijn er camerabeelden gemaakt. Hierop is een van de verdachten duidelijk te zien. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die meer weten van een diefstal van kentekenplaten in de Schelpenhoek, welke zijn gestolen in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november. Mogelijk zijn deze kentekenplaten gebruikt door de overvallers op de vluchtauto. Van de vluchtauto weet de politie van getuigen dat deze een beige/bruine/goudkleurig was.

Â

De eerste uitzending van Bureau Flevoland is om 17.45 uur, waarna het programma ieder uur wordt herhaald (dus 18.45 uur enzoverder). Voor meer informatie over het opsporingsprogramma, ga naar: http://bureauflevoland.nl/. Iedereen die mogelijk meer weet van deze overval, kan contact opnemen met de politie Flevoland door te bellen met 0900 â 8844 of door langs te gaan op het politiebureau aan Het Rif.