Gemeente Bellingwedde

Informatie-avond voor nieuwe inwoners

Donderdagavond 3 december a.s. (aanvang 19.30 uur) wordt voor nieuwe inwoners van Bellingwedde een informatieavond georganiseerd in het gemeenthuis te Wedde. Voor de avond zijn alle inwoners uitgenodigd die zich sinds 1 januari van dit jaar hebben gevestigd in de gemeente Bellingwedde.

Doel van de informatie-avond is om de nieuwe inwoners persoonlijk te laten kennismaken met het gemeentebestuur en hen te informeren over de gemeentelijke organisatie in de meest brede zin. Men zal worden geïnformeerd over tal van zaken die tot het diensten- en takenpakket van de gemeente behoren, zoals ruimtelijke zaken (o.a. beheer en onderhoud wegen, waterwegen en straten, meldingssysteem bij storingen, ruimtelijke ordening, milieu, bouwzaken, ruimtelijke ordening, economische zaken), samenlevingszaken (zoals welzijn, Wmo, cultuur, sport en sociale zaken) en de gemeentelijke financiën. Kortom, tal van onderwerpen die van belang zijn voor inwoners.

Na het officiële programma is er aansluitend gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met de aanwezige bestuurders en vertegenwoordigers van de organisatie.

Het gemeentebestuur hecht er aan haar nieuwe inwoners te laten kennismaken met de gemeentelijke organisatie. In de toekomst zullen regelmatig informatieavonden voor nieuwe inwoners worden georganiseerd.


* Persbericht informatieavond nieuwe inwoners Bellingwedde.dot (52,5 KB)