Gemeente Bodegraven

Noordzijde 3 december in raadscommissie
(01-12-2009)

Moskeelocatie en structuurvisie Noordzijde 3 december in raadscommissie

Het college van burgemeester en wethouders van Bodegraven stelt de gemeenteraad voor de Structuurvisie Noordzijde vast te stellen, met daarin ook de locatie voor een nieuwe moskee aan de noordkant langs de Burgemeester Kremerweg. Als de gemeenteraad de Structuurvisie Noordzijde niet zou willen vaststellen, dan kan de raad evenwel de locatie voor de nieuwe moskee aan de noordkant langs de Burgemeester Kremerweg aanwijzen.

Dat is in het kort het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van Bodegraven aan de gemeenteraad. De raadscommissie Wonen en Werken vergadert op donderdag 3 december in het openbaar over deze collegevoorstellen. De raad neemt er op 17 december een besluit over.

Nader onderzoek

Op verzoek van de raadsleden heeft het college een alternatieve locatie voor de nieuwe moskee onder de loep genomen. Locaties in Weideveld zijn bestudeerd en de mogelijkheden langs de Burgemeester Kremerweg zijn nog eens onderzocht.

De uitkomst van dit nader onderzoek is dat een locatie aan de Burgemeester Kremerweg de voorkeur verdient boven een locatie in Weideveld, omdat deze planologisch het meest geschikt is, met de minste financiële risico's gerealiseerd kan worden. Daarnaast kan er op deze locatie het snelst een moskee gerealiseerd worden, wat een belangrijk criterium is van de gemeenteraad. Het college ziet de moskee graag gerealiseerd in het noordelijk deel van de locatie aan de Burgemeester Kremerweg, omdat daar de geringste invloed is te verwachten op bestaande woningen.

Hoe gaat het verder?

In de raadsvergadering van 17 december valt de beslissing over de voorstellen van het college van burgemeester en wethouders. Als de plannen geheel (of gedeeltelijk) doorgaan, zal er daarna met belanghebbenden overlegd worden over de verdere uitwerking.

Voor het onderdeel van de Structuurvisie Noordzijde dat betrekking heeft op de moskeelocatie wordt een apart bestemmingsplan gemaakt. Dit bestemmingsplan zal naar verwachting begin 2011 door de gemeenteraad worden vastgesteld. Voor belanghebbenden en betrokkenen zijn er, naast het interactieve overleg over de uitwerking van de plannen, in 2010 mogelijkheden voor het indienen van zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan is er nog de mogelijkheid van beroep bij de Raad van State.

De informatie behorende bij de raadsvoorstellen over de moskeelocatie en over de Structuurvisie Noordzijde kunt u op deze site vinden onder Projecten en bestemmingsplannen. De raadsstukken zijn in te zien bij de raadsgriffie.

Geen uw mening

ik grijp in bij agressie campagne