Gemeente Enschede

Afvalpieten in Enschede

Net als vorig jaar neemt de Sint ook dit jaar weer een aantal afvalpieten mee uit Spanje. Sinterklaas heeft een hekel aan zwerfafval, dat is al meer dan honderd jaar bekend. Donderdag 3 december, tijdens de koopavond, zullen deze pieten in Enschede aan het werk zijn.

Sinterklaas heeft de gemeente Enschede laten weten dat hij het beleid van de gemeente steunt en ook blijer wordt van een schone binnenstad. Sinterklaas: `Afval op straat hoort niet, mijn paard Amerigo eet alles wat op straat ligt en kan hier behoorlijk ziek van worden. Vandaar dat ik vorig jaar voor het eerst een aantal afvalpieten mee heb genomen. Dit was een groot succes vandaar dat ik ze ook dit jaar weer inschakel. Ik wil dat ze opletten dat niemand ook maar één papiertje, kauwgompje of wat dan ook op straat gooit. Ook moeten de pieten de kinderen het goeie voorbeeld geven en delen ze de pepernoten uit in plaats van dat ze strooien', aldus de Sint.

Afvalbeleid
De gemeente Enschede is blij dat de Sint ook dit jaar weer afvalpieten meeneemt. Het steunt de gedachte van de gemeente als het gaat om de bestrijding van zwerfafval in de binnenstad. De actie van aankomende donderdag is er één in een reeks van velen. Op deze manier probeert de gemeente het publiek er bewust van te maken dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het in de afvalbak gooien van afval.

Geplaatst: 01 december 2009.


1 december 2009