NCRV

Mambapoint

Sinterklaas bezoekt weeshuis in Mexico

Donderdag 3 december

Vanaf 20.00 uur online

NCRV Mambapoint volgt de komende anderhalve week in drie online-uitzendingen KLM-stewardess Yvonne van Velzen. Zij runt in Mexico een weeshuisproject en brengt Sinterklaas naar de kinderen van het tehuis.

Yvonne zet zich in voor het project in het kader van âWings of supportâ. Dit is een initiatief van vliegend personeel van de KLM dat zich tijdens hun werkvluchten inzet voor goede doelen over de hele wereld, zoals kinderen helpen aan onderdak en onderwijs. Door de aard van het werk komt het vliegend personeel namelijk in veel landen, waardoor een goed doel of project vaak bezocht kan worden.

Stewardess Yvonne runt een weeshuisproject in Mexico en is door de directeur van het weeshuis gevraagd de kinderen in contact te brengen met de Nederlandse cultuur. De drie afleveringen zijn te zien vanaf donderdag 3, woensdag 9 en vrijdag 11 december op http://mambapoint.tv/

In de eerste aflevering bereidt Yvonne zich voor op haar reis en past ze het Sinterklaaspak waarmee ze in Mexico over straat zal lopen. In de tweede aflevering vertrekt ze naar Mexico en vertelt ze hoe het vliegen over de wereld haar ertoe heeft gebracht ontwikkelingswerk te doen. In de laatste aflevering komt ze aan in het weeshuis en gaan Yvonne en haar pieten (collegaâs) pepernoten bakken, maar pas nadat de kinderen zijn bekomen van de schrikâ¦

NCRV Mambapoint is het online videoplatform voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten van bevlogen Nederlanders wereldwijd. Wekelijks bericht presentatrice Evelien Bosch over diverse projecten en besteedt Mambapoint aandacht aan actuele ontwikkelingen en achtergronden van internationale samenwerking.