Nederlandse Hartstichting

Publiciteit rondom voormalig medisch directeur Hartstichting

woensdag 2 december 2009

Op 2 december jl. is er een artikel in de media verschenen verwijzend naar het salarisconflict in 2004 tussen de Hartstichting en de heer Manger Cats, medisch directeur.

Wij betreuren het ten zeerste dat deze nasleep uit het verleden een schaduw werpt op ons belangrijke werk. Jaarlijks investeren we miljoenen euro's in wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten.

In de afgelopen 25 jaar heeft de Hartstichting door haar werk direct en indirect voor ¤ 334 miljoen bijgedragen aan het dalen van de maatschappelijke kosten van hartinfarcten. Dit is gebleken uit onderzoek dat Karen Maas op de Erasmus Universiteit heeft uitgevoerd en waarop zij vandaag promoveert.

De Hartstichting is de eerste organisatie die haar maatschappelijke impact heeft laten meten.

Huidige situatie
Op 7 juni 2005 heeft de commissie-Wijffels een advies uitgebracht over de beloning van directeuren van goede doelenorganisaties. De Vereniging Fondsenwervende Instellingen (VFI) heeft op basis van het advies van de commissie-Wijffels berekeningsregels opgesteld. De Hartstichting volgt dit advies ten aanzien van het jaarsalaris van de directeur Hans Stam en conformeert zich daar ook aan.

Uitdiensttreding de heer Manger Cats
In juli 2004 is het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de rechtbank afgewezen. Dit hield in dat de heer Manger Cats op de loonlijst moest blijven staan. Het vorige en huidige bestuur heeft de uitspraak van de rechter gerespecteerd en gevolgd.

De heer Manger Cats is in 2004 vrijgesteld van het verrichten van werkzaamheden tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2007.

Voor vragen over deze kwestie kunt u bellen naar: 070 - 315 55 55