Gemeente Zoetermeer

Hoge opkomst griepprik in Zoetermeer

Maar liefst 70,1% van de ruim 8.000 opgeroepen Zoetermeerse kinderen en volwassenen heeft zich vorige week donderdag en vrijdag in laten enten tegen de Mexicaanse griep. In het gebouw van Parousia aan de Wattstraat werden in twee dagen tijd 5668 prikken gegeven. Het gemiddelde inentingspercentage in de hele regio Haaglanden was 64,8%, zo blijkt uit definitieve tellingen.
Voor de vaccinatie zijn kinderen en baby's van 6 maanden tot en met 4 jaar opgeroepen. Baby's die geboren zijn op of na 23 mei 2009 zijn niet ingeënt. Om te voorkomen dat deze baby's ziek worden, konden hun huisgenoten zich laten inenten.

Ondanks de grote opkomst en het slechte weer zijn grote verkeers- en parkeerproblemen uitgebleven. Door de enorme regenval was het extra parkeerterrein erg drassig geworden. Doordat de gebroeders Huurman hun parkeerterrein aan de Edisonstraat twee dagen lang beschikbaar stelden, vonden alle automobilisten toch snel een plekje. Het gratis openbaar vervoer bracht vele mensen naar de priklocatie en weer terug naar busstation Centrum West.

De gemeente Zoetermeer en GGD Zuid Holland West zijn tevreden over het verloop van de campagne. De opkomst was goed. Tijdens de twee dagen was er slechts een uur lang een wachtrij. De overige uren stond iedereen binnen een paar minuten weer buiten met een wel verdiend snoepje of mandarijntje uitgereikt door de gastheer Parousia.

In de week van 14 december wordt een tweede vaccinatieronde gehouden. De oproepen hiervoor zijn meegestuurd met de oproepen voor de eerste vaccinatieronde. Wie de eerste prik gemist heeft kan wel naar de tweede ronde gaan. In januari 2010 komt er voor deze groep mensen nog een inhaalmogelijkheid voor de tweede inenting. De exacte datum hiervoor wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Wie nog vragen heeft over de vaccinatie of de Mexicaanse griep, kan bellen met de GGD informatielijn 070-311 5270. Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 7.00 tot 22.00 uur.


* Meer informatie over de vaccinatie en de Mexicaanse griep