Gemeente Pekela


Nieuw contract hulp bij huishouden voor Pekela.

De gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam gaan voor de hulp bij het huishouden per 1 januari 2010 in zee met zes organisaties. De gemeenten hebben voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning de zorgplicht om hulp bij het huishouden in te kopen. Alle inwoners van de drie gemeenten die een indicatie hebben voor hulp bij het huishouden komen in aanmerking voor deze vorm van zorg. In de nieuwe aanbesteding is gekozen een contract af te sluiten met zes partijen. Hierdoor wordt de keuzevrijheid van de inwoners vergroot en het risico verspreid op het moment dat een organisatie in de problemen raakt.

Â

Vijf organisaties

Per 1 januari 2010 lopen de huidige contracten met de verschillende organisaties af. Met ingang van deze datum moeten de gemeenten met nieuwe organisaties contracten afsluiten. Na een gezamenlijke openbare aanbestedingsprocedure hebben de drie gemeenten de keuze gemaakt. De aanbesteding is gegund aan de volgende organisaties:

Oosterlengte

Woonzorgcentrum Huize St Franciscus

Thuiszorg Fivelland

Thuiszorg Groningen

Thuiszorg Service Nederland

Thuiszorg AGWA

Â

Raamovereenkomsten

Met de bovenstaande organisaties sluiten de gemeenten raamovereenkomsten voor de duur van twee jaren met de mogelijkheid van eenzijdige verlenging door de opdrachtgever van twee keer één jaar.

De keuze van de organisaties is bepaald op basis van prijs en kwaliteit. De dienstverlening die de organisatie biedt, is daarbij van groot belang. De inwoner moet de zorg krijgen waar die recht op heeft. Uitgangspunt bij het afsluiten van de contracten is, dat de cliënt geen nadelige gevolgen mag ondervinden van de nieuwe contracten en eventuele veranderingen in de dienstverlening.