Gemeente De Ronde Venen


Gemeente De Ronde Venen voert @risk in

Om jongeren met problemen goed te kunnen helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen instanties uit verschillende gemeenten. @risk is een nieuw programma van het ministerie van VWS dat digitale hulp biedt om risicomeldingen in een vroeg stadium bij elkaar te brengen.

Zo kunnen professionals in het hele land eenvoudig contact met elkaar opnemen over passende hulpverlening. Vanaf januari 2010 zullen de eerste professionals gaan werken met @risk. Gemeente De Ronde Venen is enthousiast over dit programma en het college van B en W heeft dinsdag
1 december besloten dat het zal worden ingevoerd.

Â

@risk is specifiek ontwikkeld voor jongeren tot 23 jaar in de provincie Utrecht. Op landelijk niveau is @risk aangesloten bij de Verwijsindex Risicoâs Jeugdigen (VIR). Dit betekent concreet dat signalen die binnenkomen bij @risk automatisch worden doorgestuurd naar VIR.

Â

De implementatie wordt op regionaal niveau binnen Samenwerking Utrecht West (SUW) gecoördineerd door een gezamenlijk aangestelde projectleider. In januari 2010 zal een eerste groep professionals als jeugdgezondheidszorg, jeugdmaatschappelijk werk en Bureau Jeugdzorg aangesloten worden op de VIR. In de loop van het jaar zullen onder meer onderwijsinstellingen worden toegevoegd.

Â

Om de samenwerking met instellingen en professionals binnen de VIR te formaliseren is een convenant opgesteld: het âSamenwerkingsconvenant voor de Verwijsindex @risk in de regio Utrecht - West met aansluiting op de landelijke Verwijsindex Risicoâs Jeugdigenâ. Op 9 december a.s. zal het convenant officieel ondertekend worden door wethouder Jan van Breukelen.

Â

Meer informatie over VIR vindt u op: www.verwijsindex.nl.