Hogeschool Windesheim

Keuzegids HBO 2010: Windesheim 2e Beste grote Hogeschool

Persbericht, 3 december 2009

Windesheim heeft de tweede plaats behaald in de categorie âBeste grote Hogeschoolâ in de Keuzegids HBO Voltijd 2010. De hogeschool stond vorig jaar nog op de derde plaats. Windesheim krijgt de hoge waardering door de kwaliteit van de opleidingen. De hogeschool heeft tevens veel geïnvesteerd in modernisering van het onderwijs en het scheppen van een goed studieklimaat en dat werpt zijn vruchten af. Naast de erkenning van âBeste grote Hogeschoolâ staat de opleiding Industrieel Product Ontwerpen op nummer 10 in de categorie âAllerbeste hbo-opleidingenâ. De opleiding staat in haar âeigenâ categorie op nummer 1.

Maar ook andere opleidingen van Windesheim doen het goed. De Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en de opleidingen Sport en Bewegen en Cultureel Maatschappelijke Vorming hebben ook een nummer 1 notering gekregen. De opleidingen Logistiek en Economie, Werktuigbouwkunde, Informatica en Journalistiek staan op een verdienstelijke tweede plaats. De opleidingen Technische Informatica en Logopedie hebben een derde plaats behaald. Opleidingen van Windesheim die net buiten de top 3 vallen, maar toch een goede vierde plek haalden zijn: Bedrijfskunde informatica, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Technische Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Financial Services Management en Communicatie.

Edities HBO en WO opgesplitst
Het is voor het eerst dat de uitgever van de aloude Keuzegids Hoger Onderwijs aparte edities over het hbo en wo uitbrengt. Deze splitsing maakt meer diepgang mogelijk, zonder dat de gids een log en onhandelbaar gevaarte wordt. Qua redactionele aanpak bouwt deze Keuzegids voort op de vorige edities. Per studie wordt kort en helder het vakgebied geschetst, en inzicht geboden in de beroepsperspectieven. Daarna volgt een vergelijking en kwaliteitsbeoordeling van alle aangeboden opleidingen in het betreffende vakgebied. Deze beoordeling is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten.

Met deze âconsumententestâ-benadering is de Keuzegids interessant voor aanstaande studenten en hun ouders, voor schooldecanen, maar ook voor de behandelde opleidingen zelf. Die krijgen immers een spiegel voorgehouden. De keuzegids is vanaf heden verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.keuzegids.org