AEGON

AEGON Asset Management wint mandaat van Stichting Notarieel Pensioenfonds

AEGON Asset Management heeft het mandaat gewonnen voor het beheer van een vastrentende portefeuille van Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF). SNPF is het pensioenfonds voor de hele beroepsgroep van notarissen en kandidaat-notarissen.

Het totale vermogen onder beheer bij SNPF bedraagt ongeveer EUR 1 miljard.
Het mandaat bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het actieve beheer van een vastrentende portefeuille met een omvang van EUR 100 miljoen nominaal. Deze portefeuille is afgestemd op het door SNPF nagestreefde risico/rendementsprofiel en zal worden beheerd volgens AEGON's Core Plus-strategie. Deze strategie combineert de efficiëntie van passief beleggen met het rendement van een vastrentend overlay-fonds (`portable alpha').

Het tweede onderdeel van dit mandaat betreft het actieve beheer van een vastrentend overlay-fonds. Deze overlay heeft tot doel additioneel rendement te generen voor een bestaande leningenportefeuille van SNPF met een omvang van EUR 140 miljoen. Het volledige mandaat is op 1 december 2009 ingegaan.
Max Muntinga, Directeur SNPF: "Wij hebben AEGON Asset Management gekozen vanwege de expertise op het gebied van vastrentende beleggingen waarmee uitstekende beleggingsresultaten zijn behaald.

AEGON is een vermogensbeheerder die actief meedenkt en met effectieve en transparante oplossingen komt. Het mandaat sluit naadloos aan bij onze wensen en eisen en biedt een goede diversificatie met de reeds geïmplementeerde strategieën."
Michel Hulters, Hoofd Institutional Sales voor Europa: "We zijn er trots op dat Stichting Notarieel Pensioenfonds heeft gekozen voor AEGON Asset Management voor het vermogensbeheer van vastrentende waarden. Het actieve beheer van vastrentende portefeuilles is al vele jaren een van onze kerncompetenties. Onze stijl wordt gekenmerkt door de gestructureerde en gedisciplineerde manier van beleggen met een grote nadruk op risicobeheersing."

AEGON Asset Management is een actieve belegger die particuliere en zakelijke klanten helpt hun beleggingsmogelijkheden te maximaliseren en hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. AEGON Asset Management is onderdeel van AEGON Group en heeft vestigingen in meer dan twintig landen in Europa, Amerika en Azië. AEGON Asset Management beheert ongeveer 200 miljard euro voor particuliere investeerders, financiële instellingen, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen over de hele wereld. Er werken wereldwijd meer dan 1300 mensen bij AEGON Asset Management.