Huidige directeuren goede doelen volgen beloningsregeling Wijffels

03/12/2009 09:02

VFI, brancheorganisatie van goede doelen

Amsterdam, 2 december 2009 - Momenteel staan in diverse kranten berichten over vergoedingen die door Unicef en de Hartstichting zijn betaald aan ex-directeuren. De salarisafspraken met deze ex-directeuren zijn gemaakt voor de inwerkingtreding in 2005 van de VFI-adviesregeling beloning directeuren van goede doelen.

De adviesregeling beloning directeuren van goede doelen heeft een verplichtend karakter voor alle lidorganisaties van VFI brancheorganisatie van goede doelen. De regeling is in opdracht van VFI opgesteld door de Commissie Wijffels. De regeling stelt dat het maximum salaris voor een directeur gekoppeld is aan het maximum salaris voor rijksambtenaren. In de regeling zijn enkele criteria uitgewerkt op basis waarvan de hoogte van het salaris wordt bepaald, te weten de omvang van de organisatie, de complexiteit van de organisatie, de organisatorische context en het directiemodel.

De adviesregeling wordt sinds de inwerkingtreding goed opgevolgd door de goede doelen. De regeling betreft alleen het normale salaris voor directeuren en voorziet nog niet in regels voor vertrekvergoedingen. In 2010 wordt de VFI-adviesregeling beloning directeuren van goede doelen herzien. Het onderwerp vertrekvergoeding zal dan de aandacht krijgen. Mogelijk worden hiervoor, in de herziene versie van de adviesregeling, normen vastgelegd. Hierbij dient natuurlijk ook rekening gehouden te worden met de wettelijk geldende regels in Nederland.





http://www.vfi.nl