Sint wijst op belang pakjesboot voor Amsterdamse ondernemers

03/12/2009 10:10

DHL

Amersfoort, 3 december 2009

Sint wijst op belang pakjesboot voor Amsterdamse ondernemers

Sinterklaas in actie tegen files en voor het milieu

Niet alleen kinderen kunnen rekenen op de aandacht van Sinterklaas. Ook het Midden- en Kleinbedrijf in de Amsterdamse binnenstad krijgt dit jaar bezoek. Op 30 november treffen ondernemers voor de deur van hun bedrijf een schoen met cadeau. Ook gaan twee pieten op 1, 2 en 3 december op pad om cadeautjes uit te delen. De inhoud wil Sints woordvoerder nog niet bekend maken, wel het doel: aandacht voor een betere manier van pakjesvervoer in de grachtengordel, namelijk over water. Een kijkje 'in de keuken' van de pakjesboot hoort daar dan ook bij.

Cadeau vestigt aandacht op stad- en milieuvriendelijke expresdienst

Met het vullen van hun schoen maakt Sinterklaas de ondernemers attent op de mogelijkheid expreszendingen te laten halen en brengen met de pakjesboot van DHL Express. Dit drijvende 'Service Center' is een omgebouwde rondvaartboot die op tal van plaatsen in de stad aanlegt om pakketten uit te wisselen met de DHL-fietskoeriers. Naast een beperkt aantal bestelauto's brengen deze fietskoeriers de pakketten naar de uiteindelijke klant of halen ze daar op.

Feiten over de pakjesboot

Het drijvende Service Center van DHL Express vaart sinds 1997. Het grote voordeel is de snelle levering in de drukke binnenstad. Daar komen belangrijke milieuvoordelen bij. De boot, uitgerust met een nieuwe en schone motor, verbruikt per saldo veel minder brandstof dan wanneer met bestelauto's zou worden getransporteerd. En er wordt gebruik gemaakt van dertien fietskoeriers. Het resultaat is een belangrijke bijdrage aan schonere lucht in de stad

Nog een cadeau voor het MKB: nieuwe MKB EasyDesk van DHL

Met de Sinterklaasactie vraagt DHL ook aandacht voor de nieuwe MKB EasyDesk, het speciale online loket voor het Midden- en Kleinbedrijf. Op www.mkbeasydesk.nl kunnen bedrijven met een paar muisklikken voortaan makkelijk en snel hun expreszendingen regelen.

Ook videobeelden zijn beschikbaar: http://pubstr.datiq.net/perssupport/DHLPakjesboot.wmv

DHL - Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL biedt klanten expertise in internationale express, lucht - en zeevracht, transport via de weg en het spoor, contractlogistiek en internationale postdiensten. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 310.000 medewerkers. Kwaliteit, service, en kennis van de lokale markt zijn gericht op het voorzien in behoeften in de gehele distributieketen. DHL neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor klimaatbeheer, rampenbestrijding en onderwijs. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL. De groep boekte in 2008 een omzet van meer dan 54 miljard euro.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dhl.nl