Gemeente Hilversum

Programma Theater Achterom week 50

publicatiedatum: woensdag 2 december 2009

Theatergroep De Kern speelt: Veel liefs uit Rusland - Try out -

ACTIE ontvang 2 kaartjes voor de prijs van 1

Toneel
Veel liefs uit Rusland vertelt het verhaal van een zoektocht van een man en een vrouw naar vriendschap en passie. Hij is een bevlogen Russische conservator van de Hermitage in Sint Petersburg. Zij is een gedreven Nederlandse journaliste uit Amsterdam. Ze delen hun liefde voor de kunst en worden aarzelend verliefd. Ze hervinden een nieuw enthousiasme voor lang vervlogen dromen, maar ze zijn allebei getrouwd. Zij met haar cynische, uitgebluste hoofdredacteur. En hij met zijn jeugdliefde, lid van het Russische parlement dat haar geloof in betere tijden is kwijtgeraakt. Een voorstelling over dromen en idealen, over passie en hartstocht, over teleurstelling en hoop. Over een mogelijke en onmogelijke liefde. Een voorstelling die niet gemist mag worden!
Woensdag 09 december 2009
20.15
EUR 12,00
EUR 10,00

Boogaerdt en Van der Schoot spelen: Martha loves George

ACTIE ontvang 2 kaartjes voor de prijs van 1

Toneel
Martha loves George is een fysieke analyse van de oorlog tussen mannen en vrouwen, een rauwe pas-de-deux waarin voortdurend wordt gebalanceerd op de dunne grens tussen gespeelde en spontane emoties en waarin uiteindelijk, bij het fluiten van de eerste vogels, niemand meer weet wat waarheid is en wat illusie. Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot maken beeldend, brutaal en beweeglijk theater over hoe onhandig het is om mens te zijn. Hun voorstellingen worden niet bedacht maar gevonden, zijn grillig en associatief maar tegelijkertijd humoristisch en herkenbaar. Een universele worsteling met de werkelijkheid vanuit steeds weer een originele invalshoek, waarbij de dames zichzelf en de menselijke soort genadeloos humoristisch te kijk zetten.
Vrijdag 11 december 2009
20.15
EUR 13,00
EUR 11,00

Veronique Sodano met: Made in Italy

Cabaret
Geboren in de Ferrari van haar vader, groots, dol op cakejes, diva, grappig, ontwapenend, poëtisch, maar vooral een lekker wijf! Met David Lucas op sax en Guy Nikkels op gitaar gaat Made in Italy over Italiaans temperament en Hollandse nuchterheid, over vaders en moeders, eerste stapjes en laatste, een geplette boterham met kaas uit een zakje, of spaghetti bolognese, of pasta pomodori, of lasagne... hmmm... aan u de keuze! Veronique studeerde in 2005 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze won de jury en publieksprijs van de Holland Casino Podium Prijs (2007), en ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival 2008. Zaterdag 12 december 2009
20.15
EUR 13,00
EUR 11,00

Fusie speelt: Assepoester -UITVERKOCHT-
Kindervoorstelling
ZO 13 december 2009
14.30