Gemeente Hilversum

Vernieuwde theatertechniek Gooiland

publicatiedatum: woensdag 2 december 2009

Omhooggehesen aan een nieuw geëlektrificeerde toneeltrek, hieven Wethouder E. Boog (Cultuur) en Gooilandeigenaar G. van Eijl zwevend het glas om het gereedkomen op 30 november 2009 te vieren van de gerenoveerde toneelinstallatie met geautomatiseerde trekkenwand van Gooiland Hilversum.

Deze geautomatiseerde toneelinstallatie maakt Gooiland geschikt voor alle gangbare theatervoorstellingen en ook voor congressen en evenementen. Voorheen was er een handmatige trekkenwand, waarmee decorstukken op en neer gehesen werden: deze is nu geëlektrificeerde en geautomatiseerd conform de huidige Arbo-eisen.

Gooiland biedt nu al weer drie jaar een gevarieerd en cultureel verantwoord theaterprogramma, ondersteund door de Gemeente Hilversum: zie www.gooiland.nl

Verder heeft Gooiland zich in de Mediastad Hilversum een naam opgebouwd als locatie voor het opnemen van TV programma's zoals Holland's Got Talent en So You Think You can Dance. Ook wordt Gooiland steeds meer ontdekt voor congressen en evenementen.

De toneelinstallatie werd gerenoveerd door D.O.P. projects i.s.m. Stakebrand onder regie van dhr. Borgdorff, Theateradvies B.V. De investering is -zonder subsidie- betaald door de fam. Van Eijl, eigenaren van Gooiland en de Amrathhotelgroep.