Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad 25 november

publicatiedatum: woensdag 2 december 2009

Op woensdag 25 november waren er weer de bijeenkomsten van De Raad. In De Discussie vroeg de PvdA, wethouder Karin Walters naar de stankoverlast als gevolg van de sanering bij Villa Industria. De wethouder meldde dat onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van gezondheidsrisico's, maar dat de overlast nog wel enkele weken zal aanhouden.

De PvdA vroeg wethouder Erik Boog naar de overzichtelijkheid en veiligheid bij de kruisingen bij het Oosterspoorplein. Boog onderzoekt aanvullende maatregelen op het gebied van parkeren en denkt aan betere bebording ter verduidelijking van de parkeer- en kiss and ride-plaatsten. `Als duidelijker is gemaakt wat wel en niet mag, kan ook strikter gehandhaafd worden', aldus de wethouder. Over de komst van de Lidl aan de Lorentzweg vertelde Boog dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met zowel buurbewoners als de Lidl. Hierbij zijn onder meer afspraken gemaakt over de beperking van overlast voor de buurtbewoners bij de bevoorrading van de winkel en de buitenverlichting (gaat na sluitingstijd uit). Onderzocht wordt of de glasbakken ondergronds kunnen worden geplaatst.

Adviseerden de fracties van CDA, SP, PvdA en LH De Raad positief tijdens De Discussie over het Hondenpoepbeleid, de overige fracties maakten een voorbehoud. Voorafgaand aan die bijeenkomst werden door een bedrijf wegwerpzakjes aangeboden aan wethouder Jan Rensen. Een van de insprekers gaf een demonstratie van het opruimen van hondenpoep. Desgevraagd zegde de wethouder toe de resultaten van het beleid meetbaar te maken door een nulmeting in te zetten. Het beleidsvoorstel komt binnenkort in Het Besluit.

De fracties van CU, CDA, SP, PvdA, D66 en LH adviseerden het college positief over het Definitief Ontwerp IBP 2011 deel 1. De vier eerstgenoemde partijen plaatsten de kanttekening dat zij voor de ontsluiting van de Monnikenberg een andere oplossing voorstaan. De VVD, GroenLinks en DLPH adviseren negatief. Wethouder Boog heeft toegezegd dat één rijrichting openblijft tijdens de aanleg van het kruispunt en de rotonde bij het Oostereind.

Alle fracties adviseerden het college positief over het beleidsplan Schuldhulpverlening 2009-2011. Zij het met de aantekening dat wethouder Karin Walters is verzocht in de begroting meer indicatoren op te nemen en het beleid te evalueren. De wethouder zegde toe met de Kredietbank in gesprek te gaan over het inkorten van de termijnen om tot een schuldregeling te komen.

Over de geplande jongerenhuisvesting op de hoek van de Koninginneweg/Schoolstraat ten slotte, maakten de deelnemers aan De Discussie een voorbehoud, met uitzondering van de fractie LH die alleen op één onderdeel een voorbehoud maakte en voor het overige positief adviseerde. De deelnemers spraken hun bezorgdheid uit over de complexiteit van het plan en de daaraan verbonden risico's. Wethouder Jan Landsaat beloofde ervoor te zorgen dat de risico's tot een minimum worden beperkt onder meer door dat er waterdichte contracten worden afgesloten.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van de bijeenkomsten van De Raad op 18 november 2009.

Wilt u meer weten, kijk dan op www.hilversumbis.nl