Gemeente Hilversum

GAD scheidt plastic verpakkingsafval

publicatiedatum: donderdag 3 december 2009

Vanaf 1 januari kunnen de inwoners van het gewest Gooi en Vechtstreek lege boterkuipjes, yoghurtbekers, flacons van wasmiddelen en shampoo, drankenflessen en ander plastic verpakkingsafval apart houden van het restafval en in een speciale zak aanbieden aan de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD). Dit heeft het bestuur van het gewest onlangs besloten. De huishoudens krijgen gratis speciale plastic zakken waarin het huishoudelijk plastic afval moet worden verzameld.

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht om plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen en te zorgen voor recycling. In de gemeenten in onze regio zamelt de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) het huishoudelijk afval in. Het inzamelen van het huishoudelijk plastic afval is uitbesteed aan een afvalinzamelaar. Deze afvalinzamelaar wordt door middel van een aanbestedingsprocedure gegund.

Het scheiden aan de bron van plastic verpakkingsafval past uitstekend in het beleid van de GAD, in de regio wordt al 54% van al het afval gescheiden ingezameld voor recycling en hergebruik.

Het gewestbestuur gaat ervan uit dat het de inwoners op deze manier zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt om het plastic verpakkingsafval te scheiden. Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.