Gemeente Diemen


Locaties ondergrondse containers en opstellocaties

Volgend jaar gaat de afvalinzameling veranderen. Het college heeft nu plaatsen aangewezen voor ondergrondse containers en opstelplaatsen voor de nieuwe rolcontainers.

Zoals u weet gaat het inzamelen van het huisvuil veranderen. Voor de bewoners van flats en appartementen verandert er niet veel: zij doen hun afval in ondergrondse containers in plaats van in bovengrondse containers.
Bewoners van laagbouwwoningen hebben nu een duobak. Volgend jaar verdwijnen de duobakken en krijgt iedereen een rolcontainer met een inhoud van 180 liter, uitsluitend bestemd voor restafval. Begin 2010 gaat afvalbedrijf De Meerlanden de duobakken omruilen voor rolcontainers. Maakt u nu gebruik van een duobak, dan bent u begin november daarover geïnformeerd.
De nieuwe rolcontainers zijn alleen bestemd voor restafval. Voor het gft-afval komen op centrale plekken in de wijk aparte containers. Deze gft-containers zijn met een sleutel te openen. U kunt een gft-emmertje en een sleutel aanvragen met dit formulier.
De rolcontainers worden geleegd door een zijbelader, een vuilnisauto met een grijparm aan de zijkant die de bakken automatisch oppakt. Voor dit systeem is het noodzakelijk dat de bakken netjes naast elkaar staan met de wielen van de weg af. Daarom worden er voor het aanbieden van de rolcontainers nieuwe opstelplaatsen aangewezen. Deze plekken worden met groene tegels gemarkeerd.
In sommige wijken zijn de straten te smal voor de zijbelader. Deze wijken (Anne Frankwijk, Biesbosch en Schelpenhoek) gaan over op ondergrondse inzameling.

Aanwijzing locaties ondergrondse containers en opstelplaatsen rolcontainers
Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 27 oktober 2009 de volgende locaties aangewezen:

* Locaties voor ondergrondse containers in de Anne Frankwijk en Biesbosch (zowel containers voor rest- als gft-afval);
* Locaties voor gft-afvalcontainers in de wijk Schelpenhoek
* Locaties voor ondergrondse containers voor gft-afval in de rest van Diemen;

* Opstelllocaties voor de nieuw in te voeren rolcontainers.

De tekeningen met de locaties liggen tot 16 januari 2010 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. De tekeningen zijn ook hier te raadplegen:
Diemen Noord

Diemen Centrum

Diemen Zuid

Uitgangspunten voor het aanwijzen van locaties
De opstelplaatsen voor de rolcontainers en de locaties voor ondergrondse containers zijn zorgvuldig uitgekozen, waarbij met een heleboel zaken rekening gehouden is. Zo mogen er bijvoorbeeld geen kabels en leidingen op de plaats van de containers lopen, wordt er gekeken naar de verkeersveiligheid en moet de plek voor iedereen op redelijke loopafstand zijn. Ook moet de plek goed bereikbaar zijn voor de vrachtauto´s die de containers moeten legen. Kortom, het is niet altijd eenvoudig een locatie te vinden die aan alle voorwaarden voldoet en waar iedereen tevreden mee is.

Heeft u toch moeite met een van de aangegeven locaties, dan horen wij dat graag van u.
U kunt tot 16 januari 2010 een schriftelijke reactie sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 191, 1110 AD Diemen.


---