Sint en Ikki overvallen winnaar dierenfotowedstrijd

03/12/2009 10:45

Dierenbescherming

Bergen op Zoom, 3 december - Met een foto van een kat voor de spiegel heeft de dertienjarige Piet Brouwer uit Bergen op Zoom de Kids for Animals fotowedstrijd gewonnen. Piet werd vanmorgen tijdens de techniekles op scholengemeenschap Roncalli overvallen door Sinterklaas en Ikki, de mascotte van Kids for Animals.

"Mijn dag kan niet meer stuk", zei Piet na afloop. Hij voelde zich in eerste instantie nogal overvallen door de Sint en bekende spontaan dat hij twee dagen eerder huiswerk voor Nederlands had overgeschreven. Dat wist Sint nog niet, wel dat Piet een dag eerder met vuurwerk bezig was geweest.

De jonge fotograaf wint een digitale camera en een gezinsabonnement op Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Piet's foto werd gekozen uit meer dan 3000 inzendingen. De afgelopen weken kon er op 10 foto's worden gestemd en dit gebeurde 6500 keer. 25% van de stemmen ging naar Piet.

Ieder jaar organiseert Kids for Animals, jeugdclub van de Dierenbescherming, de fotowedstrijd. Diervriendelijk fotograferen staat centraal. Foto's van dieren met mutsjes etc worden niet geaccepteerd. Het achterliggende doel van de dierenfotowedstrijd is om kinderen op een leuke manier aandacht aan hun/een dier te laten schenken en ze op deze manier respect voor dieren bij te brengen.

In het blad van Kids for Animals en via de website zijn de kinderen opgeroepen om hun foto te maken en in te sturen. Ze kregen hierbij tips van dierenfotograaf Rob Doolaard.





http://www.kidsforanimals.nl