Gemeente Spijkenisse


Collectieve ziektekostenverzekering voor minima

03 december 2009

Premie blijft stabiel: de gemeente Spijkenisse biedt in samenwerking met CZ Zorgverzekeringen een gunstig geprijsde collectieve ziektekostenverzekering aan voor mensen met een minimum inkomen.

Het pakket bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. De kosten van het pakket zijn laag omdat CZ Zorgverzekeringen een korting heeft gegeven op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering en de gemeente Spijkenisse ook een financiële bijdrage levert. De verzekering dekt ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp, de WMO-voorziening die de gemeente verstrekt.

Voor wie
Deze collectieve ziektekostenverzekering is speciaal voor inwoners van Spijkenisse met een inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau. Ook mensen die in een schuldhulpverleningstraject zitten, komen in aanmerking voor de verzekering. Het pakket heeft een verplicht eigen risico van 165 euro. CZ Zorgverzekeringen accepteert iedereen die voor dit pakket in aanmerking komt.

Premie
De kosten voor dit collectieve pakket, dus basis- én aanvullende verzekering zijn:

* 22 jaar en ouder: EUR 103,47 per persoon per maand
* 18 t/m 21 jaar: EUR 97,89 per persoon per maand, ook voor inwonende kinderen

* kinderen tot 18 jaar zijn voor het hele pakket gratis meeverzekerd.

Aanvragen
Wie wil overstappen op deze ziektekostenverzekering dient vóór 01 januari 2010 de oude verzekering op te zeggen. Mensen met een bijstandsuitkering die niet verzekerd zijn bij CZ Zorgverzekeringen krijgen van de gemeente Spijkenisse informatie over het pakket thuis gestuurd. Ook deelnemers aan schuldhulpverlening krijgen informatie thuisgestuurd. Hierin staat hoe zij de verzekering kunnen afsluiten.

Bij inwoners met een (gezamenlijk) minimum inkomen wordt eerst een inkomenstoets gedaan. De gemeente Spijkenisse organiseert samen met CZ Zorgverzekeringen op woensdag 16 december van 9.00 uur tot 15.00 uur een inloop in het Werk- en Zorgplein, Uitstraat 8-18 in Spijkenisse. Inwoners kunnen dan hun inkomen laten uitrekenen en worden dan direct geholpen met de opzegging van de oude verzekering en de aanmelding bij CZ Zorgverzekeringen. Inwoners dienen bewijzen van netto inkomsten over de laatste twee maanden, een geldig legitimatiebewijs, de oude verzekeringspolis en een bank- of giropas mee te nemen. Deelnemers aan schuldhulpverlening dienen een bewijs van het
schuldhulpverleningstraject mee te nemen.

Voor meer informatie kan op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur gebeld worden met de afdeling Budgetondersteuning, Inburgering en Sociale Recherche van de gemeente, telefoon: (0181) 69 65 80. Uiteraard kan ook gebeld worden met CZ , telefoon: (0181) 62 23 11.