Gemeente Nijkerk


Start groenaanleg De Terrassen

Als aftrap voor de groenaanleg van woonwijk De Terrassen heeft wethouder Lambooij 2 december een boom geplant aan de Vuurvlinder in nieuwbouwwijk de Terrassen.

Terrassen

Via het Groenhorstcollege betrekt aannemer ISS Landscaping Services uit Harderwijk leerlinggroepen van het Groenhorstcollege bij dit project. Daarnaast worden er in het project werkervaringsplaatsen geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via de Inclusief Groep uit Nunspeet.

Dankzij deze unieke samenwerking tussen de gemeente Nijkerk, ISS Landscaping Services, het Groenhorstcollege en de Inclusief Groep zijn deze vier partijen betrokken bij de ontwikkeling, inrichting en het onderhoud van deze nieuwe woonwijk. Uitgangspunt is dat studenten en re-integranten praktische vaardigheden aanleren, gecoacht worden door voormannen uit het bedrijfsleven en de eigen praktijkdocenten en zo de leefomgeving beter leren kennen.

Op beplantingsniveau is deze nieuwe wijk een verzamelplaats van vernieuwende soorten bomen, heesters, vaste planten en bloembollen als vervolg op het beplantingsplan in woonwijk 'De Bogen'. Om de bloeitijd te verlengen en het straatbeeld levendiger te maken zijn er meerdere soorten in hetzelfde plantvak toegepast. Zo ontstaat een duurzame en innovatieve inrichting van de buitenruimte.

Het innovatieve karakter van het beplantingsplan 'De Terrassen' bestaat uit de toepassing van verschillende kleurconcepten per deelgebied. Daarnaast voorziet het beplantingsplan in het gebruik van bloembollen in alle seizoenen die de kleurconcepten op een verrassende wijze gaan versterken.