Gemeente Stein


KUNSTKETTING groot Stein

De Culturele Werkgroep Stein (CWS) is van plan een nieuwe, jaarlijks terugkerende, activiteit te organiseren die zich uitstrekt over verschillende uitingen van kunst en cultuur. Voorlopig is hiervoor de werktitel KUNSTKETTING gekozen. Hiermee worden al direct twee zaken aangegeven. Ten eerste zal er een verbinding zijn tussen de verschillende kunst- en cultuuruitingen en ten tweede speelt de fiets een belangrijke rol.

Het doel is de vele beoefenaars van kunst en cultuur uit de gemeente Stein een podium te bieden en om belangstellenden met hun werk kennis te laten maken en dit te bewonderen. Dit kan op velerlei manieren; bijvoorbeeld door een expositie, voorstelling, optreden, act enz. bij de deelnemers thuis, op straat of op een of andere locatie, al dan niet samen met anderen. Het is zelfs mogelijk dat bijvoorbeeld een muziekgroepje op een plateauwagen door de gemeente rijdt. Het moet een happening worden met heel veel variatie, hoewel wordt gehoopt dat het aanbod de nodige kwaliteit uitstraalt.

De werkgroep is van plan uiteindelijk alle activiteiten zichtbaar te maken in een FIETSROUTE door de gemeente, die in één dag kan worden afgelegd. Er wordt gedacht aan de eerste helft van september 2010, met een optie op zondag 6 september 2010. Dit is de laatste dag van de schoolvakantie en over het algemeen willen veel mensen, in ieder geval gezinnen met kinderen, op die dag nog iets leuks doen.

Hoe wil de Culturele Werkgroep dit aanpakken?
Kunstenaars die eerder hebben deelgenomen aan de Kunstfietsdagen zullen worden benaderd, waarbij hun belangstelling wordt gepolst. Anderen die van mening zijn dat zij een interessante bijdrage kunnen leveren door deel te nemen, wordt hierbij gevraagd dit kenbaar te maken aan CWS (zie hieronder). Daar kan iedereen ook terecht met zeer welkome reacties en suggesties.
In januari van het nieuwe jaar 2010 wordt een bijeenkomst georganiseerd met alle (kandidaat)deelnemers en belangstellenden.

Oproep:
Beoefenaars van kunst en cultuur in de gemeente Stein die zich aangesproken voelen door dit plan, meldt u aan, doe suggesties of vraag informatie bij:

CWS
Postbus 264
6170 AG Stein
Telefonisch via Jos Saelmans: 4359256
Of per mail: Jos.Saelmans@gemeentestein.nl

Inschrijven kan tot 31 december 2009