Gemeente Stein


MEE spreekuur bij het Zorgloket
Mee-logo.jpg

Leven met een beperking

Leven met een beperking is niet gemakkelijk. U krijgt te maken met ingewikkelde regelingen en instanties en komt voor allerlei keuzes te staan. Dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, geven u misschien een hoop regel- en denkwerk. MEE kan helpen. Daarom houdt MEE vanaf 2 december aanstaande iedere woensdagmiddag spreekuur in het Zorgloket in Stein.

Informatie en advies
Bij MEE kunt u terecht met iedere vraag over leven met een beperking. Bijvoorbeeld âHoe kan ik zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen?â of âWie kan er een keer met mijn zieke vader gaan wandelen?â tot âWelke mogelijkheden zijn er om te werken met mijn handicap?â. Maar ook voor tips over aangepaste vakantieadressen, studeren met een handicap of aangepast sporten bent u bij MEE aan het juiste adres.

Ondersteuning
MEE biedt ook ondersteuning. Dit kan variëren van hulp bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget tot adviezen in de opvoeding van gehandicapte kinderen. Onze medewerkers bieden een luisterend oor aan mensen en gezinnen die moeten leven met een beperking.

Cursussen en praatgroepen
Jaarlijks organiseert MEE tal van cursussen en praatgroepen, bijvoorbeeld voor jongeren met een verstandelijke beperking of voor ouders van kinderen met autisme.

Interesse?
U kunt ons bellen (via telefoonnummer 046-433 48 48) voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Vanaf 2 december 2009 is er iedere woensdagmiddag een spreekuur in het Zorgloket aan de Haalbrugskensweg 28C van 14.00 uur tot 16.30 uur. Het is verstandig om vooraf een afspraak te maken, zodat de MEE-consulent beschikbaar is.