Ministerie van Justitie

Minister opent Veiligheidshuis Leiden

Nieuwsbericht | 03-12-2009

Minister Hirsch Ballin heeft op 2 december het Veiligheidshuis Leiden geopend. In het Veiligheidshuis werken partners uit de strafrechtketen, veiligheidsketen en zorgketen samen om zo overlast, onveiligheid en criminaliteit nog beter te kunnen aanpakken.

Samen zorgen deze partners voor een sluitende keten. Voor het einde van 2009 zal er in Nederland een landelijk dekkend netwerk van Veiligheidshuizen zijn geopend.
Minister Hirsch Ballin en burgemeester Lenferink van Leiden verrichten de openingshandeling in het Veiligheidshuis Leiden.

Minister Hirsch Ballin opende het Veiligheidshuis door samen met burgemeester Lenferink de laatste schakel toe te voegen aan een symbolische keten die de intensieve samenwerking in het Veiligheidshuis symboliseert.

Het Veiligheidshuis in Leiden is voorlopig gevestigd in richt zich in eerste instantie op jeugdigen en volwassenen die overlast veroorzaken en op criminelen, ex-gedetineerden (18-minners en volwassenen) en veelplegers in dezelfde leeftijdscategorieën als de ex-gedetineerden.

Het werkgebied van het Veiligheidshuis wordt de komende jaren naar verwachting uitgebreid over de regio Holland Rijnland en Rijnstreek. Op termijn zal er waarschijnlijk nauw worden samengewerkt met het Veiligheidshuis in Gouda.

Meer informatie over Veiligheidshuizen is te vinden via onderstaande links.