Gemeente Helmond


Veel waardering voor Virtueel Helmond

Gemeente Helmond heeft opnieuw veel waardering gekregen voor het project Virtueel Helmond. Zelfs van prins Constantijn.

Voor de tweede keer werd dit project genomineerd voor de EU eGovernment Awards. Dit is een prijs van de Europese Unie voor vernieuwende ideeën op het gebied van dienstverlening via internet. Helaas ging de award niet naar Virtueel Helmond. Wel was er veel waardering voor het project, onder meer van prins Constantijn.

Finale

De finale van de EU eGovernment Awards vond van 18 tot en met 20 november plaats in het Zweedse Malmö. Virtueel Helmond was finalist in de categorie eGovernment Empowering Citizens. In deze categorie ging de prijs naar het Deense project Genvej. Maar het feit dat Virtueel Helmond, na de eerste keer in 2007, nu voor de tweede keer werd genomineerd was volgens de organisatie al een overwinning op zich.

Samenwerking

Gemeente Helmond werkt bij het project samen met de gemeenten Apeldoorn en Tilburg en het bedrijf Cebra, dat de software heeft ontwikkeld. Het project van de drie gemeenten en Cebra, Virtual Citys genaamd, werd voor de tweede keer genomineerd vanwege de goede doorontwikkeling sinds 2007 en omdat steeds meer gemeenten zich hierbij aansluiten.

Presentatie aan de prins

Wethouder Kees Bethlehem presenteerde het project in Malmö onder meer aan een directeur van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en aan prins Constantijn.

Virtueel Helmond

In Virtueel Helmond kunt u met een avatar (virtueel poppetje) door de virtuele wereld van Helmond wandelen. Met realistische 3D-beelden krijgt u een beeld van hoe toekomstige projecten in de stad vorm krijgen, zoals de ondertunneling bij het NS-station.
* Bezoek hier Virtueel Helmond

Uitbreiding

Virtueel Helmond wordt binnenkort met een flink aantal uitbreidingen opnieuw gelanceerd. In de nieuwe virtuele wereld kunt u onder meer in een luchtballon over de stad vliegen en met 360 graden fotos van Google Streetview bekijken hoe Helmond er nu uit ziet.

Prins Constantijn krijgt uitleg over het project Virtual Cities van o.a. wethouder Bethlehem.