Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 3 december 2009

* HAAL WAARDEVOLLE SPULLEN UIT DE AUTO
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de auto inbraken die hebben plaatsgevonden rondom kinderdagverblijven en scholen in Maassluis. INBRAKEN
De afgelopen drie weken zijn er meerdere auto's opengebroken in de korte
tijd dat ouders hun kind wegbrachten of juist ophaalden van een kinderdagverblijf of school. Dit gebeurde zowel in de ochtend als in de
middag.

ADVIES
Aangezien er een korte tijd overheen gaat waarin een ruit ingeslagen wordt
van de auto raadt de politie aan om waardevolle voorwerpen zoals handtassen
en/of laptoptassen uit de auto mee te nemen of uit het zicht in de kofferbak op te bergen.


* MEDEWERKERS VINDEN GESTOLEN BEDRIJFSAUTO TERUG

ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag is aan de Koenraad Bothstraat een VW Transporterbus gestolen.
Op dinsdag zag een medewerker van het bedrijf de gestolen Transporter
rijden op de Brienenoordbrug. Om die reden zijn veel werknemers van het benadeelde bedrijf een zoekactie gestart in verschillende wijken in
Rotterdam, in de omgeving van de Brienenoordbrug. Zij hebben het voertuig dan ook aangetroffen in de Van Moorselstraat. Het voertuig was voorzien van valse kentekenplaten echter werd de auto wel herkend als zijnde de gestolen Transporter. De politie heeft het voertuig in beslag genomen voor onderzoek.


* TIENERS AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING

SPIJKENISSE - Politieagenten van het district de Eilanden hielden woensdagavond zeven jongeren aan voor brandstichting. Rond kwart over acht meldde een getuige dat ze had gezien dat een aantal jongeren papier in de brand stak op een brug aan de Baarsveen. Agenten gingen hier direct naartoe. Op de genoemde locatie zagen zij een klein brandje en het groepje jongeren. Al snel werd duidelijk dat er een stapel papier in de brand was gestoken.
Deze brandende stapel lag tegen een pijler van de brug. Deze bleek bij
verder onderzoek niet zwaar beschadigd te zijn. Twee meisjes van 14 en 16 en vijf jongens (15-17) afkomstig uit Spijkenisse en Rotterdam zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Het zevental kreeg een HALT verwijzing.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA OVERVALALARM
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft woensdagavond rond kwart over acht een man aangehouden in een kantoorpand. Agenten kregen een melding van een overvalalarm aan de Rivium 3e Straat. Aanrijdend kregen de politiemensen te horen dat de meldkamer contact had met de persoon die binnen in het pand aanwezig was. De verdachte meldde dat hij het pand niet wilde verlaten. De agenten die ter plaatse waren omsingelden het pand. De meldkamer, die wederom contact had gehad met de man, sommeerde hem naar buiten te komen.
Op dat moment was het arrestatieteam ook al aanwezig. Zij zagen dat er nog een man en een vrouw in het pand waren. Even later stappen de drie personen naar buiten om naar hun auto te lopen. De agenten riepen naar de personen maar daar werd door de mogelijke overvaller niet op gereageerd. De man en vrouw liepen naar de politieauto toe en verklaarden dat zij dachten dat het een grap was. De politie sommeerde de verdachte om zijn handen omhoog te doen. De man liep met zijn handen omhoog richting de agenten en riep dat hij niet begreep wat dit allemaal te betekenen had. Hij verklaarde dat hij niet met de politie gesproken had. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar is de 38-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Het pand is gecontroleerd door een politiehond maar die trof niets aan.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSDUIVEL AAN
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagavond rond tien uur het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd voor een snelheidsovertreding.
Agenten volgden de bestuurder, die met zeer hoge snelheid, over de Rijksweg A16 in de richting van Rotterdam reed. Daar vervolgde de bestuurder zijn weg over de Rijksweg A15. De snelheid van de bestuurder werd gemeten op 168km/u waar 100km/u is toegestaan. De politiemensen hebben de man staande gehouden in Ridderkerk, op de Rijnsingel. De agenten hebben het rijbewijs van de 21-jarige man uit Ridderkerk ingevorderd.


* GEVAARLIJKE HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

VLAARDINGEN - Politieagenten ontmantelden woensdagavond een hennepkwekerij in een woning aan de Adriaan Pauwstraat. In de woning lag een zevenjarig jongentje te slapen. Hij is meegenomen en overgebracht naar het bureau voor crisisopvang. Op basis van binnengekomen informatie werd rond half tien een onderzoek ingesteld bij de betreffende woning. Hier troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 300 planten aan.
In één van de slaapkamers lag de kleuter. Hij gaf aan dat zijn moeder niet thuis was. Op zijn slaapkamer lagen ook verschillende hennepgerelateerde producten.
Alle planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging. Bij verder onderzoek werd duidelijk dat de elektriciteit rondom de kwekerij amateuristisch was opgebouwd. Op verschillende kroonsteentjes zaten al doorschroeiplekken. Dit is levensgevaarlijk en kan leiden tot brand. De moeder van de jongen kwam zich diezelfde avond melden op een politiebureau. Deze 28-jarige vrouw is direct aangehouden en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE HOUDT BESCHONKEN BESTUURDER AAN

ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart over één een bestuurder aangehouden die te veel gedronken had.
Agenten, die surveilleerden op de Bergweg, zagen een auto rijden die door het rode verkeerslicht de Schiekade opreed. Aldaar reed hij de trambaan op en vervolgens weer af. Hierop hebben de politiemensen hem een stopteken gegeven waaraan de man voldeed. Na een alcoholtest bleek de man te veel gedronken. De man werd overgebracht naar een politiebureau. Aldaar blies de 37-jarige man uit Den Haag 600 ugl. Zijn rijbewijs werd door de agenten dan ook direct ingevorderd.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VERDUISTERAAR AAN

SCHIEDAM - De politie heeft woensdagavond rond half zeven een jongen
aangehouden voor verduistering aan de Hoogstraat. Een jongeman liep sinds enkele weken stage bij een winkel aan de Hoogstraat. Al een paar weken verdwenen er diverse goederen en werden verschillende prijskaartjes gevonden door de gehele winkel. Door de filiaalmanager werd er een val gezet. Er werden goederen achter in het magazijn apart gelegd welke een half uur later verdwenen waren. De stagiair heeft toegegeven dat hij de diverse spullen weggenomen had. Onder de kleding van de verdachte werden nog meer goederen aangetroffen. De jongen is aangehouden. Vervolgens is de 16-jarige Schiedammer overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* AUTOMOBILIST MET DRUGS LOOPT TEGEN DE LAMP DOOR VERLOPEN APK

HOEK VAN HOLLAND - Politiepersoneel hield in de nacht van woensdag opdonderdag een automobilist staande op de Schoolstraat voor een verlopen APK. Deze 46-jarige Rotterdammer bleek ook softdrugs bij zich te hebben.
Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Cordesstraat. Bij controle van zijn kenteken bleek dat de APK van het voertuig al geruime tijd verlopen was. Bij de staande houding op de Schoolstraat werd ook het rijbewijs van de bestuurder gecontroleerd. Hieruit bleek dat hij nog een openstaande boete van 1200 euro had. Aangezien hij dit niet kon betalen is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De agenten onderzochten vervolgens het voertuig waar de Rotterdammer in reed. Hier troffen zij voor bijna 600 euro aan softdrugs aan. Dit was onderverdeeld in kleine zakjes. Dit was genoeg om de verdachte in te sluiten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de verdovende middelen.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN: VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM PENDRECHT - Agenten van het district Zuid ontdekten woensdagmiddag een hennepkwekerij onder een kapsalon. Na diverse klachten van stankoverlast stelden de agenten rond drie uur een onderzoek in bij het pand aan het Plein. In de kelder werd een
hennepkwekerij met zo'n 400 planten aangetroffen. Al snel bleek dat een
klusjesman waarschijnlijk de verantwoordelijke was voor de plantage. Er is contact opgenomen met deze 41-jarige Rotterdammer. Hij gaf aan dat het inderdaad zijn hennep betrof. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Alle planten en materialen om deze te vervaardigen, zoals lampen, transformators en afzuigers, zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* BRIEVENBUS-HENGELAAR AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag rond vier uur een 15-jarige Rotterdamse jongen aangehouden voor het hengelen van post uit
brievenbussen.
Agenten zagen aan de Sonmansstraat een jongeman in diverse woningen gluren en post uit brievenbussenhengelen. Toen de politiemensen de jongen aan wilde spreken ging hij ervan door. Na een achtervolging hebben de agenten de jongen aangehouden in de Noorderhavenkade. Hij gooide tijdens de achtervolging een tas weg welke later is opgehaald door de agenten. Hierin zaten verschillende facturen van een cd-/dvd-winkel welke niet op zijn naam stonden. De agenten hebben de jongeman aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De agenten troffen op het politiebureau een schoenlepel aan en mobiele telefoons bij de verdachte. De mobiele telefoons, schoenlepel en de enveloppen zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE BEKEURT DRONKEN VERNIELER
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagochtend rond zes uur een man aangehouden voor het vernielen van auto's.
Agenten kregen een melding van een man die auto's aan het vernielen zou zijn aan de Goudse Rijweg. Toen de politiemensen aankwamen zagen zij een man slingerend over de stoep lopen. Toen zij hem aanspraken reageerde hij erg agressief. Ook kwam hij nauwelijks uit zijn woorden omdat hij gedronken had. Hij verklaarde zelf al schreeuwend door de straat gelopen te hebben en tegen diverse auto's had geschopt. Ook had hij getracht enkele antennes af te breken. Na onderzoek bij de voertuigen bleken er geen vernielingen te zijn gepleegd. De politie agenten hebben de man een bekeuringen gegeven voor openbaar dronkenschap en voor baldadigheid.


* OVERVALLERS DIRECT AANGEHOUDEN
ROTTERDAM TUSSENDIJKE - Agenten hielden donderdag in de vroege ochtenduren twee mannen aan die verdacht worden van een gewelddadige overval eerder die nacht.
Rond half twee kreeg de politie de melding van een overval op een Café aan de Schiedamseweg. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Al snel werd duidelijk dat er drie personen binnengekomen waren bij de horecagelegenheid. Zij hadden aanwezigen bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp en messen. Het is nog onbekend of zij er vervolgens met een buit vandoor gegaan zijn. De agenten spraken met getuigen. Deze gaven een duidelijk signalement van de daders. Dit werd doorgegeven aan cameratoezicht.
Medewerkers van cameratoezicht controleerden direct alle beelden die zij
van de omgeving hadden. Op ''n van deze beelden was duidelijk te zien hoe mannen die voldeden aan het signalement in een auto stapten. Ook het kenteken van de auto was duidelijk zichtbaar. Dit werd doorgegeven aan alle politiewagens in de omgeving. Al snel zagen agenten het voertuig rijden op de 's Gravendijkwal in de richting van de Mathenesserbrug. Aangezien er sprake van was dat de twee inzittenden van de auto een vuurwapen bij zich hadden werden zij middels een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) uit de auto gehaald. Het 18-jarige Rotterdamse tweetal is overgebracht naar een politiebureau. De auto waarin zij reden is in beslag genomen. In de auto werden een mes en een vuurwapen aangetroffen.
De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in. Hieruit moet duidelijk
worden wat er precies gebeurd is en wie de derde verdachte is.


* VERKEER GECONTROLEERD
BARENDRECHT - Automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden veroorzaken regelmatig gevaarlijke situaties. Met name rond scholen waar veel kinderen lopen, krijgt de politie regelmatig klachten over automobilisten. Scholieren die bijvoorbeeld
zonder licht fietsen veroorzaken op hun beurt weer gevaarlijke situaties
voor automobilisten en andere weggebruikers. Woensdag hebben agenten tussen 7:00 en 15:30 met name rondom scholen verkeer gecontroleerd. 24 personen kregen een bekeuring voor het rijden zonder goede verlichting. 13 automobilisten kregen een bekeuring voor het te hard rijden. Eén persoon reed 74 km/h waar 50 km/h is toegestaan.
Ook is er onder andere bekeurd voor het negeren van een rood licht.


* VERDACHTEN VAN SCOOTERDIEFSTAL AANGEHOUDEN

HOOGVLIET - Agenten hielden woensdagmiddag twee jongens van 17 en 14 jaar aan, die verdacht worden van scooterdiefstal. Rond half twee zagen de agenten het tweetal lopen met een scooter op de Klompenmakerstraat. Bij controle van het kenteken bleek dat de
Rotterdammers niet de eigenaar van de scooter waren. Aangezien zij geen goede verklaring hadden voor de herkomst van de scooter zijn ze
aangehouden. Bij fouillering bleek dat ze verschillende inbrekerswerktuigen bij zich droegen.
Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau. Zij moeten zich
verantwoorden voor de rechter. De politie onderzoekt wie de rechtmatige
eigenaar van de scooter is.


* VERKEERSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP
BERKEL EN RODENRIJS - Een 60-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. De man reed raakte rond kwart voor vijf met zijn auto te water nabij de
rotonde aan de Klapwijkseweg met de Oudelandselaan. Een voorbijganger zag de auto van de man in het water liggen en belde de politie. Door de brandweer werd het slachtoffer uit het water gehaald en overgebracht naar het Erasmus MC. Hier overleed de man. Na onderzoek door de arts bleek de man een natuurlijke dood te zijn gestorven. Vermoedelijk is hij onwel geworden en vervolgens in de water terecht gekomen.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA MISHANDLING CONTROLEURS

Zowel in tramlijn 25 aan de Wilgenplaslaan als bij een station bij Laan op
Zuid ontstond woensdag een onenigheid tussen passagiers en de controleurs.
Rond half drie werden drie jongens in de tram aangesproken door de controleur nadat zij waren gaan zitten waar dat niet mocht. De 21-jarige
conductrice gaf aan dat de jongens deze plaats moesten verlaten. Dit wilde het drietal niet. Hierop zei de vrouw dat de jongens de tram moesten verlaten. Dit wilden zij niet. Zij sloegen en schopten haar verschillende keren. Een getuige zag dit gebeuren en greep in. De jongens wilden wegrennen maar de getuige hield één van hen vast. Gealarmeerde agenten hielden deze 14-jarige Rotterdammer aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Diezelfde avond hielden agenten drie jongens aan voor de mishandeling van RET personeel. Dit gebeurde bij Laan op Zuid. Er ontstond een onenigheid over het vervoersbewijs tussen het drietal en de controleurs. Hierbij werd verschillende keren geslagen. Omstanders waarschuwden de politie. Zo konden agenten tijdig ingrijpen. De drie Rotterdammers (15, 19 en 19) zijn overgebracht naar een politiebureau.


* Naar boven