Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachte zware mishandeling aangehouden

Publicatiedatum: 3-12-2009 12:48:48

ARNHEM - De recherche in Arnhem heeft woensdag 2 december een verdachte aangehouden op verdenking van mishandeling met zwaar letsel in augustus dit jaar bij een cafetaria aan de Pauwstraat in die stad. Het gaat om een 30-jarige Arnhemmer. De aanhouding was mogelijk mede dankzij een uitzending van 'Opsporing Verzocht'.

In de nacht van 22 op 23 augustus van dit jaar werd een 24-jarige Elstenaar mishandeld. Het slachtoffer hield daaraan blijvend letsel over en is aan een kant blijvend doof. In een daarop volgend onderzoek werd ook aandacht aan de zaak besteed in een uitzending van 'Opsporing Verzocht' op dinsdag 17 november. Daarin werden onder meer beelden vertoond van bewakingscamera's, waarop het incident te zien was.

Zelf gemeld
Mede dankzij die uitzending kwam de 30-jarige Arnhemmer als verdachte in beeld. De man heeft zichzelf op de beelden herkend en meldde zich woensdag bij het Arnhemse politiebureau, waar hij vervolgens werd aangehouden. De Arnhemmer heeft een bekennende verklaring afgelegd en zit nog vast.
(028003)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---