Scania


woensdag 2 december 2009 12:29

Nieuwe Scania G400 XPI voor Berkman Energie Service

Breda, 2 december 2009 â Berkman Energie Service in Barendrecht heeft na lange tijd wederom voor Scania gekozen.
Vergroot foto

Bij het meer dan 106 jaar oude familiebedrijf is onlangs een nieuwe Scania G 400 6x2/4 XPI afgeleverd. De nieuwe drie-assige trekker wordt ingezet voor het tanktransport van brandstoffen in Nederland. Berkman heeft heel bewust voor de fraaie Highline G-cabine gekozen, die net iets onder de (internationale) R-cabine wordt gepositioneerd. De G-cabine is daardoor een interessant alternatief voor een toepassing als tanktransport.

De belangrijkste reden voor Berkman om voor Scania's XPI Euro 5 motor te kiezen is het ontbreken van AdBlue wat meer ruimte aan het chassis creëert en een lager eigengewicht als gevolg heeft. De G-Highline cabine biedt de chauffeurs het comfort en de ruimte die normaliter zijn voorbehouden voor langere ritten met overnachtingen. Het voertuig is voorzien van aluminium velgen om het toch al lage eigen gewicht nog verder te reduceren. Het voertuig is vanaf de fabriek volgens het Multi Colour Concept gespoten wat inhoud dat het voertuig rechtstreeks in de klantkleuren geleverd is, dit om een hoge kwaliteit te waarborgen en korte doorlooptijden van het chassis te bewerkstelligen.

Berkman is al vier generaties een familiebedrijf en is in de loop van tijd uitgegroeid tot een groep bedrijven met verschillende meerdere activiteiten met ondermeer vestigingen België, China, Vietnam, India en USA. Op het gebied van motor, brandstoffen en smeermiddelen is Berkman Energie Service één van de grotere onafhankelijke leveranciers in Nederland. De nieuwe Scania G 400 wordt ingezet vanaf de thuisbasis aan de Tuindersweg in Barendrecht. Behalve de levering van motor, brandstoffen en smeermiddelen zijn de activiteiten gericht op de exploitatie van tankstations, onbemande tankstations, full-service tankstations, car-truck wash centers.