Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Klimaatalarmisten hebben leugens nodig!
donderdag 03 december 2009

De Partij voor de Vrijheid stelt dat klimaatalarmisten leugens nodig hebben om hun bewering dat de aarde opwarmt als gevolg van menselijk handelen kracht bij te zetten.

"Vandaag heeft `trukendoos' Phil Jones, die in mails heeft toegegeven trucjes toe te passen om klimaatdalingen te verbergen, bekend gemaakt zich tijdelijk terug te trekken als directeur van een klimaatbureau. Wetenschappers die bewust liegen en zelfs de bereidheid hebben om gegevens die hen niet uitkomen te vernietigen, die moeten zich tijdelijk, maar permanent terugtrekken. Deze man moet maar op pianoles", aldus PVV-Kamerlid De Mos.

Vragen van het lid De Mos aan minister Cramer van Milieu over het terugtreden van Phil Jones als directeur van CRU naar aanleiding van de Climategate affaire.


1.)
Bent u bekend de berichten `Sjoemelende klimaatwetenschapper treedt terug' (1) en `Klimaatpipo treedt terug' (2) ?


2.)
Deelt u de mening dat deze wetenschapper niet had hoeven terug te treden als hij niet de `trukendoos' had toegepast, waarbij hij klimaatdalingen verbergt? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u de mening dat, nu blijkt dat Phil Jones zelfs de bereidheid had om klimaatgegevens die de opwarming van de aarde tegenspreken te vernietigen, hij niet tijdelijk, maar permanent moet terugtreden? Zo neen, waarom niet?


4.)
Bent u op de hoogte van het feit dat naast de gehackte e-mails, die `Climategate' hebben doen ontstaan, vaker is gejokt door klimaatalarmisten, zoals door Michael Mann (hockeystickcurve) en door filmmaker Al Gore (9 leugens in `An Inconvenient Truth')? Zo ja, kunt u mij vertellen waarom alarmisten moeten liegen als zij zo heilig overtuigd zijn van de opwarming van de aarde als gevolg van menselijk handelen?


5.)
Bent u bereid om uw klimaatbeleid te herzien na al deze incidenten? Zo neen, waarom niet?

(1) Sjoemelende klimaatwetenschapper treedt terug, Elsevier, 2 december 2009
Klik hier om het bericht op Elsevier.nl te lezen.

(2) Klimaatpipo treedt terug, GeenStijl, 2 december 2009 Klik hier om het bericht op GeenStijl te lezen.