Donner en Klijnsma weten niet waar ze het over hebben

03/12/2009 13:14

Nu'91

'Als je versleten bent houdt het op'. Volgens Sociale Zaken hebben verpleegkundigen en verzorgenden het lichamelijk niet zwaar, alleen psychisch. Door deze uitspraak in De Volkskrant van vandaag is het NU'91 duidelijk dan Donner en Klijnsma niet weten waar ze het over hebben. Nu al halen veel verpleegkundigen en verzorgende de 65 jaar niet eens. Redenen daarvan zijn zowel te vinden in de fysieke als psychische belasting van deze beroepsgroep. De opmerking van Klijnsma 'maar wie overspannen is kan genezen' is daarnaast wel erg kort door de bocht en getuigt van weinig respect en deskundigheid richting de beroepsgroep. Dagelijks is NU'91 in gesprek met verpleegkundigen en verzorgende die door zware fysieke en/of psychische belasting niet meer verder kunnen. Iedere verpleegkundige en verzorgende zal de voorbeelden kunnen opnoemen.

Gezond de 65 jaar halen als verpleegkundige of verzorgende lijkt NU'91 een betere discussie. Hierin investeren zal ook vele malen meer op leveren dan nu doen of er niets aan de hand is en de AOW-leeftijdsgrens voor verpleegkundigen en verzorgende optrekken naar 67 jaar.

Laat Donner en Klijnsma vooral eens komen kijken in de zorg. NU'91 wil ze graag laten zien wat de realiteit is en zullen ze daartoe vandaag ook per brief uitnodigen.