Gemeente Schermer


Kunst en Cultuurweek Schermer groot succes

(03-12-2009)

Kunst en cultuurweek Schermer groot succes

De laatste week van november organiseerde het jongerenwerk, in samenwerking met Kunstbende, een kunst en cultuurweek in de Schermer voor jongeren van 11 tot 20 jaar. Een daverend succes gezien het aantal aanmeldingen en de reacties achteraf.

Maandag was de aftrap van de week in de Ruiterstok te Schermerhorn met een workshop DJ. De jongeren mochten, onder begeleiding van de docent, achter de draaitafel gaan staan en kregen hierbij handige tips over onder andere hoe nummers feilloos in elkaar kunnen worden gemixt.

Woensdag werd een workshop graffiti gehouden in 't Honk te Stompetoren. Na een ontwerp te hebben gemaakt op papier konden de jongeren op platen hout aan de slag. Het resultaat was een veelheid aan vormen en kleuren.

Donderdag werd in de kerk van Driehuizen de workshop hip hop dance gegeven. In anderhalf uur tijd werd de jongeren een dans geleerd. De docent was zo enthousiast over de kunde van de groep dat ook de extra moves die bij dit nummer horen werden geleerd. Vrijdag tijdens het open podium werd de dans van donderdag door een aantal deelnemers getoond aan het massaal toegestroomde publiek in de Ruiterstok. Hiernaast gaf de Volharding uit Schermerhorn een streetdance performance weg. Verschillende DJ's draaiden de avond aan elkaar. Al met al een zeer geslaagde week die volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen.