Gemeente Abcoude


Revitalisering bedrijventerrein Bovenkamp gestart

Het stationsgebied heeft in de afgelopen anderhalf jaar een transformatie doorgemaakt. Toen het station net werd opgeleverd stond het nog midden in een weiland. Inmiddels is de nieuwbouw woningen én bedrijfsgebouwen vrijwel afgerond. Het stationsgebied krijgt daardoor steeds meer de uitstraling die het college van burgemeester en wethouders enkele jaren geleden voor ogen had. Nu alles vrijwel gereed is, knapt de gemeente Abcoude ook nog het bedrijventerrein Bovenkamp op. De gemeente wil een impuls geven aan de vitaliteit van het bedrijventerrein.

Enkele weken geleden is Heijmans in opdracht van de gemeente Abcoude begonnen met het opknappen van de Bijdorplaan. Vanaf het nieuwe jaar wordt stapsgewijs de Bovenkamp aangepakt. Er wordt gewerkt vanaf de kant van de begraafplaats richting het station. De werkzaamheden behelzen met name: het verleggen van riolering, het aanbrengen van nieuwe bestrating, het creëren van nieuwe parkeerplaatsen en het aanbrengen van nieuwe groenvoorzieningen. Ook is een nieuw verlichtingsplan opgesteld ten behoeve van de openbare verlichting op het bedrijventerrein. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2010 zijn afgerond.

Eén van de percelen aan de Bovenkamp biedt ruimte aan de gemeentewerf en de milieustraat. De gemeente Abcoude heeft geprobeerd om de milieustraat gedurende het hele project open te laten. Dit bleek echter niet mogelijk, daarom is de milieustraat gedurende de maand januari enkele dagen niet bereikbaar. Hierover wordt u via deze pagina en via de gemeentelijke website nader geïnformeerd.
---

3 december 2009