Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2009

Pizzakoerier overvallen, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 19-jarige pizzakoerier werd woensdag 2 december omstreeks 19.30 uur beroofd van zijn portemonnee. De man wilde een pizza afleveren bij een pand aan de Zuiderspoorstraat in Enschede. Toen de man wilde aanbellen werd er door een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het hoofd van de pizzakoerier gezet. Nadat de pizzakoerier onder bedreiging zijn portemonnee had afgeven ging de dader er lopend vandoor in de richting van de Getfertweg. De dader had het volgende signalement: . Een Nederlandse man
. Ongeveer 1.80 cm
. Ongeveer 25 jaar oud
. Hij droeg een donkere jas . Hij droeg een pet met waarschijnlijk een capuchon over de pet getrokken . Hij had een sjaal voor zijn mond

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval of weten wie de dader is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009058954)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 2 december een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Braakweg in Enschede aangetroffen.

Op woensdag 2 december omstreeks 13.40 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Braakweg in Enschede. In een woning werden in totaal 65 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 49-jarige eigenaar werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt (09-010583)

Automobilist gewond na aanrijding Hertme
Een 32-jarige automobilist uit Hengelo raakte woensdag 2 december gewond na een aanrijding in Hertme.

Woensdag 2 december omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hertmerweg in Hertme. Bleek dat een 32-jarige automobilist uit Hengelo op de Hertmerweg in de richting van de Beckkingvelderweg reed. Om onduidelijke reden verloor de man de controle over het stuur en kwam met de auto tegen een boom tot stilstand. De automobilist raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009059001)

Man aangehouden na mishandeling ex Enschede
In de nacht van woensdag 2 december op woensdag 3 december kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Kevelhamhoek. De politie kon in de woning een 31-jarige man aanhouden. De man is de ex vriend van de 27-jarige bewoonster. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009059002)

Grote buit na inbraak parfumeriezaak, politie zoekt getuigen Losser
Donderdagmorgen 3 december omstreeks 05.00 uur heeft een inbraak plaats gevonden in een parfumeriezaak in Losser. Vermoedelijk meerdere daders hebben een grote hoeveelheid parfum gestolen. De politie zoekt getuigen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of hebben mogelijk mensen gezien die zich voor de inbraak verdacht ophielden. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Losser 900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009059018)

Vrouw aangehouden voor diefstal

Almelo

Woensdag 2 december is een 38-jarige vrouw uit Almelo aangehouden omdat zij omstreeks 10.30 uur in een supermarkt aan de Vriezenveenseweg in Almelo door het personeel werd betrapt op diefstal. Zij zagen dat de vrouw meerdere goederen meenam, zonder deze af te rekenen bij de kassa. Het winkelpersoneel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009058765)

Man aangehouden wegens mishandeling

Enschede

Woensdag 2 december is in Enschede een man aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. De man is in verzekering gesteld.

Omstreeks 22.00 kwam bij de politie een melding binnen dat op de Geesterenbrink een ruzie gaande was. Het bleek te gaan om huiselijk geweld. De man des huizes, een 24-jarige Enschedeër, was al met de auto vertrokken toen de politie ter plaatse kwam. Hij bleek later tijdens zijn autorit een lantaarnpaal omver te hebben gereden. De politie heeft de man op een parkeerplaats aan de Buurserstraat aan kunnen houden en heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. (2009058968 / 2009058970)

Jongen met vuurwerkpistool aangehouden

Vroomshoop

Woensdag 2 december is in Vroomshoop een jongeman aangehouden, omdat hij in het bezit was van een vuurwerkpistool en munitie.

Een 20-jarige inwoner van Vroomshoop, had een foto van zichzelf met een vuurwerkpistool op zijn hyves-pagina gezet, waarna de politie een onderzoek startte. Hij is woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur aangehouden wegens het bezit van het vuurwerkpistool en vuurwerkpatronen. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009058756)

Scooterbestuurster aangereden, politie zoekt getuigen Holten
Donderdagmorgen 3 december omstreeks 07.40 uur raakte een 17-jarige scooterbestuurster uit Holten gewond na een aanrijding op de Boerendanssteeg in Holten. De vrouw reed op haar scooter over de Boerendanssteeg even buiten Dijkerhoek toen zij uit tegengestelde richting geraakt werd door een passerend voertuig met aanhanger. De vrouw kwam ten val en had hierdoor lichte verwondingen opgelopen en is er schade ontstaan aan de scooter en kleding. De bestuurder van het voertuig met aanhanger reed na de aanrijding door. Mogelijk dat het hier om een bedrijfsbus ging. Even na het ongeluk passeerde een vrouw met haar honden. Deze mevrouw heeft mogelijk iets van de aanrijding gezien. De politie zoekt de bestuurder van de (bedrijfs)bus en getuigen van de aanrijding. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Holten 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009059060)




Politie Twente