Gemeente Elburg


- Centrum voor Jeugd en Gezin

03122009 Start verbouw 't Huiken - Centrum voor Jeugd en Gezin

Persbericht

Elburg, donderdag 3 december 2009

Start verbouw 't Huiken

Centrum voor Jeugd en Gezin in Elburg stap dichterbij.

Vorige week is gestart met de verbouwing van de ruimtes in gemeenschapscentrum 't Huiken. Op 18 februari 2010 zal het Centrum voor Jeugd en Gezin worden geopend. Daarmee is Elburg één van de eerste gemeentes in Noord Veluwe.

Uniek in het Elburgse Centrum voor Jeugd en Gezin is de keuze om het CJG te huisvesten bij Doe'th, het loket voor alle vragen over zorg en welzijn. Op deze manier wil de gemeente met de partners van het Centrum voor Jeugd en Gezin ervoor zorgen dat alle vragen over Zorg en Welzijn, maar ook alle vragen over Opvoeden en Opgroeien, op één adres gesteld kunnen worden.

In alle 6 noord Veluwse gemeentes is het Centrum voor Jeugd en Gezin in ontwikkeling, hiervoor is een gezamenlijk ontwikkelde basis gelegd. Deze samenwerking is onlangs door de Vereniging Nederlandse Gemeentes als voorbeeld genoemd voor andere gemeentes.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een plek waar kinderen, jongeren tot 23 jaar, ouders, vrijwilligers en professionals terecht kunnen voor allerlei vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG informeert, adviseert en signaleert of er hulp nodig is. Lichte hulp en ondersteuning kunnen direct geboden worden.

Het CJG in Elburg komt in 't Huiken op de plek waar tot voor kort Vluchtelingenwerk en de cesartherapeut van der Mark gehuisvest waren. Deze gebruikers zijn in goed overleg intern verhuisd om meer ruimte te maken voor de komst van het Centrum Jeugd en gezin. Na de verbouw zal, naast de huidige partners, ook het consultatiebureau in het pand gevestigd zijn.