Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond wil Polderhoofdkanaal bevaarbaar

donderdag 3 december 2009

Het Watersportverbond is verontrust over de ontwikkelingen met betrekking tot de heropening van het Polderhoofdkanaal. De
werkzaamheden zijn al enige tijd geleden stilgelegd en onlangs is bekend geworden dat de Gemeente Smallingerland niet bereid is extra middelen beschikbaar te stellen. Hierdoor staat het gehele project op losse schroeven.

In het verleden hebben wij er regelmatig op aangedrongen een plan te maken voor het bevaarbaar maken van deze oude vaarweg van de Veenhoop naar Nij Beets. Naar onze mening is dit een erg mooie en sfeervolle verbinding, die de watersport in dit gebied een grote impuls zal geven. Door deze verbinding ontstaat een rondvaartmogelijkheid waardoor de druk op het natuurgebied de Alde Feanen wordt verminderd. De extra vaarmogelijkheid zal voor een groot deel van de kleine recreatievaart een alternatief zijn voor het drukbevaren Prinses Margrietkanaal, dit zal de veiligheid bevorderen. Toen de plannen van de gemeenten Smallingerland en Opsterland in samenwerking met Het Friese Merenproject een aantal jaren geleden werden bekend gemaakt hebben wij dit dan ook toegejuicht en van harte ondersteund.

Het Watersportverbond heeft er bij de gemeenten Smallingerland en Opsterland op aangedrongen om alles in het werk te stellen om het Polderhoofdkanaal weer bevaarbaar te maken, zodat we over enkele jaren inderdaad kunnen genieten van deze prachtige vaarroute.