Woonbond


03-12-2009

Westwaard Wonen wint Het Glazen Huis

Westwaard Wonen uit Papendrecht/Alblasserdam heeft Het Glazen Huis gewonnen, de prijs voor de meest transparante woningcorporatie. Jutphaas wonen uit Nieuwegein won de themaprijs Inzicht in maatschappelijke resultaten.

De winnaars werden maandag 30 november bekendgemaakt tijdens het congres Leren door verantwoorden. Ruim 150 wooncorporaties stuurden hiervoor hun jaarverslag in ter beoordeling. Zij vertegenwoordigen in omvang 60 procent van de corporatiesector.

Westwaard Wonen won de prijs omdat het jaarverslag volgens de jury een zeer toegankelijk, handzaam verslag is dat uitnodigt tot lezen en dat ook qua inhoud heel goed in elkaar zit. De lezer krijgt een indruk van de maatschappelijke prestaties in 2008, waarbij ook aandacht is voor zaken die niet zijn gelukt.

De prijs Het Glazen Huis is in 2006 geïnitieerd door de SEV en PricewaterhouseCoopers. Ook Aedes, de Woonbond en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties doen eraan mee. Zie voor meer informatie: www.glazenhuisprijs.nl.