Gemeente Vlaardingen


Gemeente en bewonersvereniging Tramonta ondertekenen buurtcontract

03 december 2009

Op 3 december ondertekende wethouder Anny Attema, van Schoon, heel en fleurig, en Therésa de Goede, voorzitter bewonersvereniging Tramonta het eerste buurtcontract van Vlaardingen. In dit contract staan de afspraken die de gemeente en Tramonta hebben gemaakt om de buurt tussen de Van t Hofstraat, Boerhavestraat, Buys Ballotlaan, en de Kamerlingh Onnesstraat schoner en leefbaarder te maken.

Het buurtcontract is gebaseerd op de gedachte van een echt contract: de partijen verplichten zich ten opzichte van elkaar om de gemaakte afspraken na te komen: afspraak is afspraak. De gemeente richt zich vooral op fysieke maatregelen, zoals ondergrondse containers, herinrichting van de Van t Hofstraat, en wijkschouwen. Bewonersvereniging Tramonta neemt de verantwoordelijkheid voor de sociale kant. Het gaat dan om bijvoorbeeld taal- en kennismakingsprojecten, opfleuracties en activiteiten met andere bewonersverenigingen. Het buurtcontract vormt zo een scharnier tussen de bewonerswensen en het buurtgericht aanbod vanuit de gemeente.

De gemeente en bewonersvereniging Tramonta hebben afspraken gemaakt over de leefbaarheid in de wijk
Wethouder Anny Attema (links) en Therésa de Goede, voorzitter

Afhankelijk van de praktische ervaringen die er worden opgedaan, kan er op termijn in heel Vlaardingen met buurtcontracten gewerkt gaan worden.