Gerechtelijke organisatie

18 maanden gevangenisstraf voor skimmers

Amsterdam, 3 december 2009 - De rechtbank Amsterdam heeft op 2 december 2009 een tweetal Roemenen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van18 maanden voor onder meer zogenaamde skimhandelingen waaronder het gebruik maken van geskimde betaalpassen/creditcards en het voorhanden hebben van skimapparatuur.

De kennelijk uit winstbejag ingegeven gedragingen leiden tot ontwrichting van het voor het maatschappelijk verkeer zo belangrijke betalingsverkeer en hebben bij de benadeelde winkelbedrijven en creditcardmaatschappijen tot een aanzienlijke schade geleid. De maatschappelijke schade is eveneens groot, aangezien overheden, financiële instellingen, ondernemingen en burgers moeten kunnen vertrouwen op de echtheid van identiteitskaarten en creditcards. Voor de individuele burger is het een uitermate onveilig idee dat een ander over zijn of haar banktegoeden kan komen te beschikken.

De rechtbank rekent het verdachten aan dat zij als niet-ingezetenen vooral in Nederland lijken te verblijven om profijt te trekken van de bezittingen van anderen. De misdrijven waarvoor zij worden veroordeeld kunnen gekenschetst worden als een moderne rooftocht.

LJ Nummer

BK5157
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 3 december 2009 Naar boven