Openbaar Ministerie

Verdachten in moordzaak Aaltje Noorderwierstraat langer vast

3 december 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

Van twee verdachten, een 33-jarige en 24-jarige man, die vast zaten vanwege mogelijke betrokkenheid bij de moord op een 29-jarige man uit Den Haag op de Aaltje Noorderwierstraat in Den Haag op 18 juli 2009 is hun voorlopige hechtenis verlengd met 90 dagen.

Inmiddels is vast komen te staan dat de 33-jarige man uit Den Haag niet betrokken was bij de moord maar wel betrokken is geweest bij drugshandel. De 24-jarige man uit Naaldwijk heeft inmiddels bekend dat hij betrokken is geweest bij de moord. De moord had betrekking op een conflict omtrent drugs.

Schutter legt bekentenis af
Enkele dagen na de aanhouding van deze twee verdachten kon nog een verdachte worden aangehouden, een 23-jarige man uit Den Haag, die mogelijk ook betrokken was bij de moord. In het kader van het onderzoek kon dit niet eerder naar buiten worden gebracht. Deze man heeft inmiddels bekend dat hij de schutter is geweest. Ook van deze verdachte is de voorlopige hechtenis verlengd met 90 dagen. Met deze drie verdachten denken politie en justitie alle betrokkenen van deze moord te hebben aangehouden.