Gemeente Breda

Breda geeft lucht aan de fietser!

Bij de fietsenstalling aan het Kraanstraat is de afgelopen week een nieuw soort fietspomp, de âAIRFORCEâ geplaatst, de eerste in Nederland.

Deze fietspomp die bedoeld is voor gebruik in de buitenruimte en gemaakt van duurzaam materiaal, is ontwikkeld op initiatief van de Gemeente Breda. Daarmee geeft Breda letterlijk âlucht aan de fietserâ.

Â

Wethouder Willems; âOm het fietsgebruik te stimuleren en daarmee ook de luchtkwaliteit te verbeteren zetten we allerlei middelen in om meer Bredanaars op de fiets te krijgen. Door deze speciale fietspomp krijgen fietsers in onze stad er een handig hulpmiddel bij. Als de pomp voldoet aan de verwachtingen kijken we of die ook op andere locaties in de stad geplaatst kan worden.â

Â

Lucht is natuurlijk gratis en overal te krijgen, maar niet voor de fietsband! Martijn Geervliet van de Gemeente Breda heeft daarom samen met het bedrijf Delta Products & Sports een nieuw product ontwikkeld: een fietspomp, voor gebruik in de buitenruimte. De momenteel verkrijgbare fietspompen zijn niet bestand tegen de weersinvloeden en niet vandalismebestendig. De AIRFORCE is dat wel en daardoor uitermate geschikt voor locaties waar veel fietsen geparkeerd worden.

Â

Meer informatie over de nieuwe fietspomp is te vinden op de website www.straatbeeld.tv.

Â

Breda, 2 december 2009